Αστείο έκανε, λέει τώρα ο Ασλάνμπαμπα, ενώπιον του «δικαστηρίου» για την υπόθεση δωροδοκίας

18:29 28/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τελικά στο «δικαστήριο» δεν υπήρξαν αρκετά στοιχεία για να στοιχειοθετήσουν υπόθεση δωροδοκίας, όπως ισχυριζόταν εδώ και μέρες ο Εζντέρ Ασλάνμπαμπα, ανεξάρτητος «βουλευτής», εκ των ανταρτών του κόμματος Εθνικής Ενότητας, από την κατεχόμενη επαρχία Τρικώμου.

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο «βοηθός γενικός εισαγγελέας», Μαχμούτ Ατακαρά μετά τη χθεσινή διαδικασία στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας για την υπόθεση δωροδοκίας, δήλωσε ότι ακούστηκαν όλες οι μαρτυρίες και άκουσαν το CD με το ηχητικό ντοκουμέντο που ο Ασλάνμπαμπα είχε πει ότι είχε, αλλά και κατά τη

διάρκεια της διενεργηθείσας έρευνας δεν μπόρεσαν να βρουν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν το έγκλημα. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, το γραφείο του «γενικού εισαγγελέα” απέσυρε την υπόθεση. Η εφημερίδα γράφει ότι η απαγόρευση εναντίον του Ασλάνμπαμπα για να βγει εκτός ψευδοκράτους, μετά από αυτές τις εξελίξεις ήρθη.

Η Χαβαντίς αναφέρει πως ο Ασλάνμπαμπα δήλωσε στο «δικαστήριο» ότι η αναφορά του από το βήμα της «βουλής» πως πήρε χρήματα ως δωροδοκία και ξόδεψε 100 δολάρια για ουίσκι και τσιγάρα ήταν αστείο. Ήθελα να δείξω στο λαό σε τι κατάσταση βρίσκεται η «βουλή», πρόσθεσε. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή χθες ο Εζντέρ Ασλάνμπαμπα είπε ακριβώς τα αντίθετα, μετά που τέλειωσε το «δικαστήριο». Τόνισε ότι οι ισχυρισμοί του για χρηματισμό είναι πραγματικοί και πως έχει ηχητικό ντοκουμέντο που το αποδεικνύει. Τα χρήματα, είπε στο Ανατολή, είναι ένα στοιχείο που αποδεικνύει στον κόσμο το πραγματικό πρόσωπο κάποιων πολιτικών.

Δεν θα σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση, δήλωσε μετά τη διαδικασία στο «δικαστήριο» ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος – Εθνικές Δυνάμεις, Σερντάρ Ντενκτάς, καθώς ο Ασλάνμπαμπα τον είχε κατονομάσει μαζί με τον Αχμέτ Κασίφ πως ήταν αυτοί που ήθελαν να τον χρηματίσουν. “Εμείς δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Ενώπιον του δικαστηρίου δεν προέβη σε καμία τέτοια κατηγορία, αλλά το έκανε μπροστά στο κοινό … Αφήστε τον να εξηγήσει τι έχει πάρει όταν έφυγε από το κόμμα Εθνικής Ενότητας “. Θα τον ακολουθώ όπου πάει, δήλωσε ο Σερντάρ Ντενκτάς για τον Ασλάνμπαμπα.

Ο Αχμέτ Κασίφ, «βουλευτής» πλέον του ΔΚ-ΕΔ δήλωσε ότι κανείς δεν πίστεψε τον Ασλάνμπαμπα και τον κάλεσε να εξηγήσει «ποιου το παιχνίδι παίζει». Ο ίδιος, είπε, υπήρξε θύμα του ανθρωπισμού του και ότι εξαπατήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα