Αρχίζει λειτουργία το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

14:29 9/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ίδρυση του Λαϊκού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξαγγέλθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης.

Το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποσκοπεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην παροχή βοήθειας και έμπρακτης στήριξης σε άτομα που λόγω της οικονομικής κρίσης, βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρά κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα. Το Δίκτυο παρέχει μια σειρά από προγράμματα για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη από γιατρούς και ψυχοκοινωνική στήριξη, νομικές συμβουλές και καθοδήγηση για διαχείριση δανείων ή άλλων οικονομικής φύσεως θεμάτων,

δωρεάν παράδοση απογευματινών μαθημάτων και πληροφόρηση ανέργων για προγράμματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη Λευκωσία, ξεκινά, επίσης, εκστρατεία συλλογής ειδών ένδυσης, υπόδησης και σχετικών ειδών με σκοπό την ενίσχυση άπορων οικογενειών. Η εκστρατεία αρχίζει τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου και τα είδη που συλλέγονται, θα δίδονται στον «Ανάκυκλο», σε συνεργασία με τον οποίο διεξάγεται η εκστρατεία. Μετά τη συλλογή θα γίνεται διαλογή και τα κατάλληλα είδη θα πηγαίνουν στο κατάστημα του «Ανάκυκλου», κοντά στην πλατεία Ελευθερίας.

Προστίθεται ότι μέσω της προσπάθειας αυτής, δίνεται η δυνατότητα να βοηθούνται άπορες οικογένειες, που θα αποτείνονται στο Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι οποίες με σχετικό παραπεμπτικό, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν είδη από το κατάστημα.
Χώρος συλλογής είναι το Οίκημα της ΠΕΟ, στη Λευκωσία, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο τηλέφωνο 22762814.

Συντελεστές του Δικτύου είναι η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας και οι Επαρχιακές Οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος, σε συνεργασία με τοπικούς Συλλόγους και ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών φορέων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Αναφορικά με τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται, αναφέρεται ότι λειτουργεί Λαϊκό Ιατρείο κάθε Σάββατο, από τις 8.30 π.μ. – 12 το μεσημέρι, στο χώρο του Συντεχνιακού Ιατρείου της ΠΕΟ Λευκωσίας.
Παράλληλα ιδιώτες ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα δέχονται με προκαθορισμένα ραντεβού δικαιούχους ασθενείς.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες παρέχονται με την έκδοση ειδικού παραπεμπτικού, ενώ όλα τα προγράμματα θα στελεχώνονται από επιστημονικά καταρτισμένα άτομα, τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Δικαιούχοι είναι άνθρωποι που είναι άνεργοι, λήπτες δημοσίου βοηθήματος, και γενικότερα άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα