Χαιρετίζει ο ΔΗΣΥ ελευθεροποίηση πτήσεων από Ρωσία και ενίσχυση ΜΜΕ από ΕΤΕπ

13:50 9/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΔΗΣΥ δια του αναπληρωτή του Προέδρου Λευτέρη Χριστοφόρου χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας για ελευθεροποίηση των πτήσεων από Ρωσία αλλά και τη δυνατότητα άντλησης χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία το πρωί, ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι αποτελεί σημαντικότατη

επιτυχία της Κυβέρνησης και του Υπουργού Συγκοινωνιών το ότι έγινε κατορθωτό , μετά από πολλές προσπάθειες χρόνων, να ανοίξουν οι αιθέρες και μαζί να ανοίξουν, όπως είπε, και οι προοπτικές του κυπριακού τουρισμού από τη Ρωσία.

Είπε ότι η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν και ιδιαίτερα την αιμάσσουσα και δύσκολη χειμερινή περίοδο, όπου συνηθιζόταν να κλείνει η τουριστική περίοδος για την Κύπρο.

«Το δικό μας το διαχρονικό αίτημα δεν είναι να ανοίξουν οι αιθέρες μόνο για τη Ρωσία, αλλά να ανοίξουν από όλους τους προορισμούς, η Κύπρος να καταστεί χώρα ανοικτών αιθέρων ούτως ώστε όποιος θέλει να ταξιδεύσει και να έρθει στην Κύπρο από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, να έχει αυτή τη δυνατότητα με τις αεροπορικές πτήσεις», ανέφερε.

Για την άντληση 250 εκ. ευρώ από το ευρωπαϊκό ταμείο επενδύσεων, ο κ. Χριστοφόρου έκανε λόγο για σημαντική ώθηση για την κυπριακή ανάπτυξη, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την κυπριακή οικονομία.

Είπε ότι αυτά τα 250 εκ. ευρώ από την ΕΤΕπ θα διοχετευθούν ως φρέσκο χρήμα στην αγορά μέσω των ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι για πολλά χρόνια το πάγιο αίτημα ήταν να δημιουργηθεί ο εγγυοδοτικός μηχανισμός στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Οτι σήμερα δημιουργείται κάτι ανάλογο που είναι επιχειρηματικό σχέδιο στήριξης των ΜΜΕ, όχι μόνο μας βρίσκει σύμφωνους και υποστηρικτές, αλλά θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μια πρακτική ουσιαστική σημαντική στήριξη των ΜΜΕ και ευελπιστώ ότι όχι μόνο δεν θα κλείνουν οι ΜΜΕ, αλλά θα μπορούν να δημιουργηθούν και νέες», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα