Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από την παρέμβαση Μητσοτάκη!

Την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος έτσι ώστε η επόμενη Βουλή να προχωρήσει σε μια σειρά από απολύτως αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις, επισημαίνει με ιδιαίτερα έντονο τρόπο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε όλες τις συζητήσεις που κάνει τον τελευταίο καιρό με στενούς του συνεργάτες. Ο πρώην πρωθυπουργός με την τεράστια εμπειρία του αντιλαμβάνεται πως η κοινωνία «βράζει», οι Έλληνες απαιτούν ισονομία για όλους και θέλουν πολιτικούς που να κρίνονται από την Δικαιοσύνη όπως κάθε πολίτης.

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

αποκαλύπτουν ότι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος αποτελεί την πλέον εμβληματική φυσιογνωμία του πολιτικού κόσμου, εκτιμά ότι «η Ελλάς δεν μπορεί να βγει από την βαθειά κρίση στην οποία παραδέρνει πολλά χρόνια τώρα, αν δεν γίνουν βαθιές αλλαγές στο Σύνταγμα. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη Βουλή πρέπει να είναι αναθεωρητική και η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα την σχετική πρωτοβουλία».
Αν και παρακολουθεί με ικανοποίηση ακόμα και πολιτικούς του αντιπάλους να μιλούν πλέον ανοιχτά για την δικαίωση της πολιτικής που ο ίδιος θεωρούσε αναγκαία για τον τόπο από την δεκαετία του ‘80, αλλά συνάντησε λυσσαλέες αντιδράσεις και ουδέποτε υλοποιήθηκε, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει σε μια σειρά από ζητήματα που θέτουν οι ίδιοι οι πολίτες στην σημερινή εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
Θεωρεί, δε, πως ένα από τα πρώτα στην ιεράρχηση ζητήματα που πρέπει να τεθούν είναι κι αυτό της σταθερότητας του Δικαίου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει μιλήσει για την άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα Συνταγματικό Δικαστήριο. Επιπλέον, ο πρώην πρβθυπουργός, έχοντας αντιληφθεί την οργή του κόσμου για την ατιμωρησία των πολιτικών που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ πιστεύεισήμερα επιτακτική όσο ποτέ την ανάγκη ο πολιτικός να δικάζεται από τον φυσικό του δικαστή, όπως συμβαίνει με τον τελευταίο Έλληνα πολίτη.

«Η μεταπολίτευση φέρει το στίγμα, το βάρος της ντροπής του άρθρου του Συντάγματος που προβλέπει την ατιμωρησία των υπουργών. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα;» , διερωτάται.

Keywords
Τυχαία Θέματα