Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ελληνικής κυβέρνησης

08:05 11/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με 124 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 17 βουλευτές να δηλώνουν παρών, απορρίφθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.
Η βουλευτής του νομού Πέλλας του ΠΑΣΟΚ,

Θεοδώρα Τζάκρη υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι η κ. Τζάκρη τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με την τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ανέφερε ότι η μεγάλη δοκιμασία πλησιάζει στο τέλος της, περιγράφοντας παράλληλα τα βήματα εξόδου της χώρας από την κρίση.
Το 2014 θα αρχίσει η ανάκαμψη και θα βγούμε στο τέλος της επόμενης χρονιάς στις αγορές ανέφερε ο Πρωθυπουργός και υποσχέθηκε φορολογική ελάφρυνση και βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων. Σε δύο χρόνια τα πρωτογενή πλεονάσματα θα γίνουν κανονικά πλεονάσματα είπε και πρόσθεσε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2016 με την λήξη της τετραετίας .

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε τι μήνυμα στέλνει προς τα έξω με την πρόταση δυσπιστίας υπογραμμίζοντας πως “τη στιγμή που η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της εσείς ζητάτε να πέσει η κυβέρνηση”.
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και για την συγκέντρωση που διοργάνωσε έξω από τη Βουλή την ώρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας . “Το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφοβίσει το κοινοβούλιο κ Τσίπρα ;” αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός είχε ζήτησε νωρίτερα από τους βουλευτές να απορρίψουν την πρόταση μορφής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.
Εκλογές, για ισχυρή δημοκρατική εντολή σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με στόχο να αξιοποιήσει την αποτυχία του Προγράμματος και να ακυρώσει το μνημόνιο, προέκρινε ως τη μόνη λύση για τον τόπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στη Βουλή.

Για την πρόταση δυσπιστίας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “καλεί σήμερα τη Βουλή να αποσύρει την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση προκειμένου να εναρμονιστεί με την πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα και το λαό. Να αφουγκραστεί τη φωνή της κοινωνίας, να αντικρίσει το δράμα της και να σταματήσει να υποκρίνεται”.
“Καλούμαστε σήμερα ως Έλληνες βουλευτές ορκισμένοι στο σύνταγμα και στους νόμους να αποφασίσουμε αν θα δώσουμε ψήφο δυσπιστίας ή ψήφο εμπιστοσύνης. Με τη θέση της ΔΗΜΑΡ στο “παρών” δεν μπορεί να συγκεντρωθούν οι 151 ψήφοι ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Γιατί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι αν έχει ή όχι τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση”. ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμένος κάνοντας λόγο για συγκυβέρνηση της διαπλοκής.

Keywords
Τυχαία Θέματα