Απαγόρευση δημοσίων συναθροίσεων ή πορειών από όπου θα περάσει η Γερμανίδα Καγκελάριος

16:33 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την απαγόρευση δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων ή πορειών σε συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου αναμένεται να κινηθεί αύριο η Γερμανίδα Καγκελάριος, κ. Άνγκελα  Μέρκελ,  ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής –ΓΑΔΑ- επικαλούμενοι λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικο-οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχουν, ήδη, ληφθεί περίπου 7.000 αστυνομικοί θα έχουν αναπτυχθεί στην Αθήνα,

έχουν κληθεί ενισχύσεις και από την επαρχία, θα στηθούν φράχτες και κιγκλιδώματα στην περίμετρο των απαγορευμένων περιοχών και θα είναι σε ετοιμότητα και τα οχήματα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.

Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των απαγορεύσεων τονίζουν ότι τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας αύριο αλλά και σήμερα το απόγευμα, που έχουν προγραμματιστεί πάλι για το Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν κανονικά και καταγγέλλουν «τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι οι καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων είναι «το πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των συνδικάτων και της κοινωνίας με κυβέρνηση και τρόικα». Υπενθυμίζουν την εμμονή για πλήρη και ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας και την απαίτηση για ανατροπές στο υπάρχον καθεστώς για τον κατώτερο μισθό, τις αποζημιώσεις απολύσεων, τις μισθολογικές αυξήσεις ανά τριετία κλπ, και υπογραμμίζουν ότι η πολιτική αυτή «δωρίζει τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους στον αφέντη -  εργοδότη».
Και καταλήγουν σημειώνοντας:  «Την ώρα που οι ένοχοι (φοροφυγάδες, φοροκλέπτες, μεγαλοπαράγοντες και κλεπτο-εξαγωγείς καταθέσεων) κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι αποτελεί μέγιστη κοινωνική πρόκληση η σύλληψη και τιμωρία απλήρωτων απεργών και εξαθλιωμένων εργαζομένων που διεκδικούν τα βασικά τους δικαιώματα», σημειώνει και προσθέτει ότι «όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη και αδιέξοδη πολιτική, τόσο θα εντείνεται ο αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζόμενων».

Keywords
Τυχαία Θέματα