Τα sequels του Avatar είναι προ των πυλών

Ο James Cameron αποκάλυψε πολύ σημαντικά νέα για τη συνέχεια του Avatar σε συνεδρία στο Reddit Ask Me Anything, καθώς έκανε γνωστό ότι τα σενάρια για τα επόμενα τρία φιλμ της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας θα ολοκληρωθούν στις επόμενες 6 εβδομάδες.

Ο Cameron, που ήταν υπεύθυνος και για το σενάριο στην πρώτη ταινία, δε θα είναι μόνος του αυτή

τη φορά. Οι Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver και Shane Salerno έχουν δεσμευτεί να συμμετέχουν.

“Πάντα υπάρχει πίεση όταν ετοιμάζεται ένα καινούργιο φιλμ να διασκεδάσεις και να εκπλήξεις το κοινό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για sequel μιας πολύ επιτυχημένης πρώτης ταινίας. Ένιωθα αυτή την πίεση σε όλη μου την καριέρα, δεν είναι κάτι καινούργιο” λέει ο Cameron και συνεχίζει “Η μεγαλύτερη πίεση που νιώθω τώρα είναι το ότι πρέπει να αφήσω έξω πράγματα που δε θα ήθελα για να κάνω την ταινία οικονομικά προσιτή. Δεν ήταν ποτέ πρόβλημα το να βρω όμορφα πράγματα για να διηγηθώ στις ταινίες.”

Η παραγωγή του Avatar 2 είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο. Οι πρωταγωνιστές Sam Worthington, Zoe Saldana και Stephen Lang θα επαναλάβουν τους ρόλους τους με την ελπίδα ότι και τα sequels θα είναι τόσο επιτυχημένα όσο και η πρώτη ταινία του 2009. To Avatar έφτασε σε εισπράξεις τα 2,8 δις δολάρια παγκοσμίως και απέσπασε Oscar φωτογραφίας, οπτικών εφέ και καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

Ο Cameron ελπίζει να διευρύνει τα καλλιτεχνικά και τεχνολογικά όρια με τα εν λόγω sequel.

“Πιστεύω ότι όλες οι ταινίες θα έπρεπε να γίνονται σε 3D, αλλά ο τρόπος προβολής θα πρέπει να βελτιωθεί” ανέφερε στο AMA “Θέλω να δει το κοινό ότι ακριβώς βλέπω και εγώ στην προσωπική μου αίθουσα προβολής. Θα ήθελα τα κινηματογραφικά screen να γίνουν μεγαλύτερα”

Τα sequels έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2016 και του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα