Επίτροπος Ρέντινγκ: Εάν θέλεις ελευθερία δεν μπορείς να έχεις κατοχή

09:52 24/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εάν θέλεις να έχεις ελευθερία δεν μπορείς να έχεις κατοχή, υπογράμμισε σήμερα η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας της ΕΕ Βίβιαν Ρέντινγκ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη στις προσπάθειές του για μια ελεύθερη Κύπρο.

Η κ. Ρέντινγκ και ο κ. Αναστασιάδης προέβησαν σε δηλώσεις ύστερα από συνεδρία, στην παρουσία του Προέδρου του ΔΗΣΥ, των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης

του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λευκωσία, όπου ολοκληρώνεται σήμερα το Ατυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης στις δηλώσεις του εξέφρασε χαρά για τη φιλοξενία της συνόδου των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Επεσήμανε πόσο ενδιαφέρουσα είναι η συζήτηση ιδιαίτερα, όπως είπε, όταν αναφέρεται σε θέματα που άπτονται, «είτε των δεδομένων είτε ιδιαίτερα όμως και την ευρύτερη πολιτική που αφορά την μεταναστευτική πολιτική, μια πολιτική που χρειάζεται όσο ποτέ η ΕΕ, ενόψει μάλιστα των όσων επισυμβαίνουν στην περιοχή».

Ανέφερε πως η συμπαράσταση από το ΕΛΚ συνεχίζει να είναι η ίδια όπως και στο παρελθόν. Υπάρχει, είπε, πλήρης κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα την κατοχή. Γενικά θα ήθελα να εκφράσω ευχαριστίες και ταυτόχρονα την ελπίδα ότι μέσα από ανάλογες συναντήσεις εμπλουτίζουμε και τις πολιτικές μας αλλά και τις παρεμβάσεις μας, πρόσθεσε.

Η κ. Ρέντινγκ είπε πως είναι πολύ σημαντικό να επιδεικνύεται η αλληλεγγύη μεταξύ των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των διαφόρων κρατών μελών που προέρχονται από την ίδια πολιτική οικογένεια. «Γιατί όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα και όλοι εργαζόμαστε μαζί προκειμένου αυτό να τεθεί σε ισχύ. Εάν θέλεις να έχεις δικαιοσύνη, χρειάζεσαι να έχεις σεβασμό για τα δικαιώματα του ατόμου. Και θα ήθελα να προσθέσω για αυτή τη χώρα, πως εάν θέλεις να έχεις ελευθερία, δεν μπορείς να έχεις κατοχή», υπέδειξε.

Απευθυνόμενη προς τον κ. Αναστασιάδη, είπε πως το γεγονός ότι τόσοι πολλοί Υπουργοί συνδράμουν στις προσπάθειές του για μια ελεύθερη χώρα «είναι σημαντικό για σας γιατί δείχνει πως δεν είστε μόνος. Εχετε την αλληλεγγύη της οικογένειας του ΕΛΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα