Λουκέτα σε πρατήρια καυσίμων χωρίς σύστημα εισροών-εκροών

Τα βενζινάδικα που δεν θα εγκαταστήσουν το νέο σύστημα εισροών- εκροών εντός του χρονικού ορίου που προβλέπεται από τον νόμο, θα απειλούνται με αυστηρά πρόστιμα ακόμη και με λουκέτο.

Αυτό προβλέπει η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης, που αναμένεται να ανακοινωθεί.

Το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκοντας να θέσει αυστηρότερες βάσεις στην εφαρμογή του νόμου, δύο μήνες πριν εκπνεύσει η προθεσμία εγκατάστασης συστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη,

θέτει θέμα αναστολής της λειτουργίας των πρατηρίων εάν βρεθούν υπότροποι οι πρατηριούχοι σε θέματα εγκατάστασης ή λειτουργίας των συστημάτων.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο και η οικονομική βοήθεια των πρατηριούχων μέσω του ΕΣΠΑ, για να εγκαταστήσουν τα συστήματα.

Τα συστήματα εισροών- εκροών, που εγκατασταθούν πλήρως σε όλη την Ελλάδα μέχρι το 2014, αναμένεται να εξομαλύνουν τη λειτουργία της αγοράς, θα ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα αποτρέπουν το λαθρεμπόριο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων διοργανώνει σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια.

«Η Πολιτεία υιοθέτησε με καθυστέρηση 12 ετών τις προτάσεις και τα αιτήματα του κλάδου για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων, με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών. Έστω κι αν σε αυτή τη φάση τα συστήματα εγκαθίστανται μόνο στα πρατήρια, το πρώτο βήμα γίνεται», επισήμανε η ομοσπονδία.

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν με δωρεάν συμμετοχή στην Αθήνα την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο MEC Παιανίας (Λ. Λαυρίου 301) στις 9.30 πμ, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο ξενοδοχείο MET Hotel και στο Ηράκλειο Κρήτης την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα