Ανησυχία στα κατεχόμενα για γενετικά τροποποιημένο ρύζι από την Τουρκία

14:28 23/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μετά την απόφαση της Τουρκίας να αποσύρει από την αγορά της γενετικά τροποποιημένο ρύζι, στο ερώτημα εάν αυτό το ρύζι έχει φθάσει και στα κατεχόμενα, η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα ότι με το ερώτημα που έθεσε στο «κρατικό χημείο» αποκαλύπτει μια νέα διάστημα.

Με τίτλο «Δεν μπορούμε να κάνουμε αναλύσεις για γενετικά τροποποιημένα» η τ/κ εφημερίδα γράφει ότι η απάντηση των αρμοδίων του «κρατικού

χημείου» ήταν ότι δεν μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους αναλύσεις, ενώ το «υπουργείο γεωργίας» διεμήνυσε ότι οι έλεγχοι που γίνονται στα προϊόντα που εισάγονται στα κατεχόμενα είναι πολύ αυστηροί και ο κίνδυνος να έχει εισαχθεί ρύζι γενετικά τροποποιημένο είναι μηδενικός».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο «σύνδεσμος υπεραγορών» εξέφρασε τις ανησυχίες του για το θέμα με το γενετικά τροποποιημένο ρύζι στην Τουρκία, όμως το «κρατικό χημείο» δήλωσε πως με το παρόν τεχνικό τμήμα δεν έχουν τη δυνατότητα εντοπισμού τέτοιου είδους προϊόντων. Ο Μεχμέτ Τατάρ του χημείου σημείωσε πως για τέτοιου είδους αναλύσεις χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός και έχουν κάνει ήδη μια προεργασία για το θέμα, αλλά δεν είναι σε θέση να δώσει ημερομηνία για το πότε μπορεί να γίνει εφικτός τέτοιος έλεγχος.

Από την άλλη, από το «υπουργείο γεωργίας και φυσικών πόρων», ο «υφυπουργός» Εμιραλί Ντεβετζί δήλωσε ότι στα κατεχόμενα δεν υπάρχει γενετικά τροποποιημένο ρύζι, σημειώνοντας ότι δεν έχει αποδειχθεί ακόμη ότι υπάρχει κάποια επίπτωση από τέτοιου είδους προϊόντα. Ως «υπουργείο», πρόσθεσε, έχουν λάβει μέτρα και για την εισαγωγή προϊόντων στο ψευδοκράτος συνοδεύονται από σοβαρές πιστοποιήσεις και έγγραφα επιτήρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα