Στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού η φορολόγηση ακινήτων

14:10 23/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει να περάσει στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την πρόταση της για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

«Είναι πολύ-πολύ πιθανό στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο να ληφθεί και η τελική απόφαση για το ποια θα είναι η συμμετοχή του καθενός σε αυτό το τέλος που θα πρέπει η Κυβέρνηση να εισπράξει, ένα ποσό πέραν των 75 εκ. Τώρα το ότι θα κληθεί να καταβάλει και ο ιδιοκτήτης της πρώτης κατοικίας,

να θεωρήσετε ότι είναι δεδομένο αλλά και γεγονός», σημείωσε.

Από την άλλη όμως να πω, ανέφερε, να μην θεωρείτε ότι μιλούμε για υπερβολικά μεγάλα ποσά έτσι ώστε να μην τα αντέχει το νοικοκυριό.

«Δηλαδή αν μιλούμε για ένα ποσό 50-100 ευρώ τον χρόνο, θεωρώ ότι είναι απόλυτα δυνατό από το κάθε νοικοκυριό, θα έλεγα και από το πιο φτωχό νοικοκυριό να πληρώσει αυτό το τέλος. Αλλά σίγουρα η φιλοσοφία είναι ότι θα πρέπει όλοι να καταβάλουν, κανένας να μην καταβάλει λιγότερα ή περισσότερα σε βάρος του άλλου», διευκρίνισε.

Η πρόταση, συμπλήρωσε ο κ. Χάσικος, αφορά το 2013, 2014 μέχρις ότου γίνει επανεκτίμηση όλων των ακινήτων, όπου εκεί θα είναι εντελώς διαφορετική η προσέγγιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα