Αναστασιάδης: “Φαίνεται ότι χάνουμε το ορόσημο της 12ης Νοεμβρίου”

13:33 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχία γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος “και φαίνεται να ξεπερνούμε το όριο του Νοεμβρίου”, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι ως παράταξη και ως υποψήφιος “λευκή επιταγή δεν δίνουμε”.

“Δεν θέλω να πω περισσότερα για κινδύνους υπαρκτούς, σαν αποτέλεσμα της καθυστέρησης”. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο χρόνος είναι “ουσιωδέστατης σημασίας

όσον αφορά τους όρους του μνημονίου προκειμένου να μην μεταβάλλονται προς το χειρότερο”.

Ενημερώθηκε, ανέφερε, για τα πολλά και διάφορα προβλήματα που υπάρχουν και τις εμμονές από πλευράς Τρόικας. Ο ΔΗΣΥ και ο ίδιος ως υποψήφιος για την Προεδρία, πρόσθεσε, “θα παραμείνουμε στη θέση που μέχρι σήμερα έχουμε αποδεδειγμένα πράξει. Δηλαδή, θα πολιτευτούμε με αίσθημα ευθύνης”.  Την ίδια ώρα, ανέφερε, “εν λευκώ επιταγή δεν δίνουμε σε κανέναν. Θέλουμε ενημέρωση και αυτός ο διάλογος που έστω και καθυστερημένα γίνεται, να συνεχίσει”. Είναι μια από τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις για να δούμε πώς από κοινού αντιμετωπίζουμε δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας.

Ερωτηθείς απάντησε ότι “δεν προλαβαίνουμε, φαίνεται, τη σύνοδο του Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου και ενδεχόμενα πλέον να μιλούμε για τις 17 Δεκεμβρίου”. Ερωτηθείς εάν αυτό προκύπτει απ την ενημέρωση του Προέδρου, είπε ότι έχει αναφερθεί σε δεδομένα και δεν χρειάζεται να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις. Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι από την έγκριση στο Eurogroup θέλεις τουλάχιστον έξι εβδομάδες για να εκταμιεύσεις κάτι που σημαίνει Γενάρης για την Κύπρο.

Υπάρχει, συνέχισε, η ελπίδα από πλευράς Κυβέρνησης ότι αν γίνει τελικά κατορθωτό να υπάρξει συμφωνία και να εγκριθεί στις 12 Νοεμβρίου να υπάρξει μια ανάσα από πλευράς αγορών ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες του κράτους. Σε ερώτηση αν τον ενημέρωσε ο Πρόεδρος για τυχόν εξελίξεις στο ρωσικό δάνειο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεν συζήτησαν κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανέφερε πως γι’ αυτό το λόγο μίλησε για σοβαρότατους κινδύνους και ο χρόνος έχει σημασία, γιατί το θέμα είναι αν προλαβαίνουμε να διασώσουμε τον τραπεζικό τομέα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πρόσθεσε, έχουν δηλώσει πως θα αντιμετωπίσουν με αίσθημα ευθύνης τα προβλήματα, αυτή την επείγουσα ώρα.

Σε ερώτηση αν η δήλωση Σόϊμπλε δημιούργησε σύγχυση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι δεν νομίζει να υπάρχει σύγχυση, λέγοντας ότι το πρωί άκουσε τον κ. Σιαρλή που μιλούσε για Γενάρη και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ για το 2013. “Ελπίζω να μην φτάσουμε μέχρι εκεί”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα