Στη Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα το European Space Expo ESE

13:23 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα, από τις 12 μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2012 θα βρίσκεται το European Space Expo ESE, που είναι ένα ειδικά διαμορφωμένος χώρος σε σχήμα «θόλου», ο οποίος θα κατασκευαστεί επιτόπου, με βασικό στόχο την ενημέρωση για τα οφέλη των Ευρωπαϊκών Διαστημικών Προγραμμάτων στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Σε γραπτή ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με κατανοητό και διαδραστικό τρόπο για  μία πληθώρα πληροφοριών σχετικά τις εφαρμογές των ευρωπαϊκών

συστημάτων δορυφορικής πλοήγησης (Galileo, EGNOS), του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Γεωσκόπησης (GMES), καθώς και της εξερεύνησης του Διαστήματος. Μεταξύ άλλων, μπορούν επίσης να ενημερωθούν για εφαρμογές σε τομείς όπως η υγεία, η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, η κλιματική αλλαγή, οι μεταφορές, η γεωργία και άλλα».

Ο χώρος, σημειώνεται «θα διαθέτει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ρέπλικες δορυφόρων και είναι σχεδιασμένος ώστε να προσελκύει τόσο ενήλικες, όσο και παιδιά. Κάθε μία από τις οθόνες περιέχει υλικό που απευθύνεται σε παιδιά (kids corner). Παράλληλα, θα προγραμματίζονται σε καθημερινή βάση ομιλίες από ειδικούς, που αποσκοπούν στην ενημέρωση του κοινού για τις τεχνολογίες αιχμής και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Διαστημικά Προγράμματα. Οι ομιλίες θα προσαρμοσθούν ώστε να απευθύνονται ειδικά και σε παιδιά».

Στην γραπτή ανακοίνωση προστίθεται ότι «το European Space Expo ESE καθίσταται ιδανικό για σχολικές επισκέψεις και εκδρομές. Με το σκεπτικό αυτό, μπορούν να οργανωθούν ειδικές ξεναγήσεις για μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους. Εκτός από την ειδική ξενάγηση, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό κυνήγι θησαυρού. Μετά το τέλος της επίσκεψης τους, θα λαμβάνουν αναμνηστικά δώρα, όπως αφίσες, τετράδια, μπαλάκια και άλλα. Τόσο η είσοδος, όσο και οι ξεναγήσεις θα είναι δωρεάν».

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των καθορισμένων ωρών επισκέψεων και να ενημερώνουν έγκαιρα τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες  του Δήμου Λάρνακας στο τηλέφωνο 24657745, ώστε να προετοιμάζεται κατάλληλα η υποδοχή. Οι ώρες της οργανωμένης επίσκεψης είναι από Τρίτη – Παρασκευή, στις 10.30, 11.30 και 12.30 με την επίσκεψη να διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://ec.europa.eu/enterprise/policies/space/expo/index_en.htm
Σημειώνεται ότι το European Space Expo ESE θα ταξιδέψει και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε διάστημα τριών χρόνων. Ήδη μέχρι σήμερα η έκθεση έχει φιλοξενηθεί από τη Κοπεγχάγη, τη Τουλούζη, το Ελσίνκι, τις Βρυξέλλες και τη Βιέννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα