Συλικιώτης: “Μεγάλες οι επενδυτικές προοπτικές στην Κύπρο”

12:53 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παρόλα τα προβλήματα της οικονομίας μας, η Κύπρος έχει όλες τις βάσεις για να μπορούν να γίνουν σημαντικές επενδύσεις, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, σημειώνοντας ότι με την ανακάλυψη φυσικού αερίου διανοίγονται μεγάλες επενδυτικές προοπτικές στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά από πρόγευμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα

με πρωτοβουλία του CIPA με την εκτελεστική επιτροπή του Κυπριακού Συνδέσμου Διεθνών Επενδύσεων (CIBA), ο κ. Συλικιώτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες πάταξης της γραφειοκρατίας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι μελετάται η απογευματινή λειτουργία υπηρεσιών του Εφόρου Εταιρειών προς διευκόλυνση σύστασης εταιρειών.

Την ίδια ώρα απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο θεωρεί ότι ‘έπιασαν τόπο’ οι ενέργειες του Υπουργείου για τα καύσιμα, διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και τα όποια στοιχεία προκύπτουν θα δίδονται στη δημοσιότητα, στα πλαίσια της διαφάνειας.

Από την πλευρά τους, CIPA δια του Προέδρου του Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη και CIBA δια του Προέδρου του και πρώην Υπουργού Υγείας Φρίξου Σαββίδη έκαναν λόγο για τις κοινές προσπάθειες που καταβάλλονται για πάταξη του φαινομένου της γραφειοκρατίας και μίλησαν για την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από την κυπριακή οικονομία.

«Σήμερα είχαμε μια πολύ ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση», ανέφερε ο Υπουργός ευχαριστώντας τον CIPA για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει το πρόγευμα εργασίας, προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν και προβλήματα γραφειοκρατίας και μέτρα αντιμετώπισής τους.

Ο κ. Συλικιώτης είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του προγεύματος χαιρετίστηκε η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εμπορίου να δημιουργηθεί σε συνεργασία με το CIPA ο μηχανισμός ταχείας αδειοδότησης. Συνεργαζόμαστε άψογα με το CIPA, ανέφερε, προσθέτοντας ότι στο CIPA ανατέθηκε ένας συντονιστικός ρόλος για τις μεγάλες επενδύσεις.

Αναφερόμενος στις δράσεις για πάταξη της γραφειοκρατίας, ο Υπουργός ενημέρωσε ότι «είναι σημαντικό ότι ξεκίνησε η μηχανογράφηση και ορισμένοι τομείς του έργου του Εφόρου Εταιρειών έχουν μηχανογραφηθεί, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η μηχανογράφηση». Παράλληλα, είπε ότι «είναι στα σκαριά και μελετούμε να δημιουργήσουμε κι εκεί ένα μηχανισμό που θα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες σε μια προσπάθεια να διευκολύνουμε την εγγραφή εταιρειών».

Ο κ. Συλικιώτης σημείωσε παράλληλα ότι «το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομία μας, η Κύπρος έχει όλες τις βάσεις για να μπορούν να γίνουν σημαντικές επενδύσεις». Διευκρίνισε ότι «υπάρχουν σημαντικοί τομείς που βρίσκονται σε ανάπτυξη στην Κύπρο, αλλά υπάρχουν και σημαντικοί άλλοι τομείς που ανοίγονται μεγάλες προοπτικές στην Κύπρο και αναφέρομαι ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα».

Άρα, πρόσθεσε, «η Κύπρος προσφέρεται και έχει όλες τις υπηρεσίες εδώ για να μπορεί να λειτουργήσει ως ένα σημαντικό επενδυτικό κέντρο και για την περιοχή, αλλά και για την Ευρώπη».

Απαντώντας σε ερώτηση για την έλευση τω

Keywords
Τυχαία Θέματα