Συνεχίστηκε η ακρόαση στη δίκη για το φόνο του Α. Χατζηκωστή

17:31 9/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι στιγμές συναισθηματικής φόρτισης του Θεοφάνη Χατζηγεωργίου (υπό προστασία μάρτυρα κατηγορίας) κατά την ανάκριση και την ομολογία για τη συμμετοχή του στο φόνο του Αντη Χατζηκωστή, όσο και να προσπαθήσει κάποιος, είναι αδύνατο να μεταφερθούν στην αίθουσα συνεδρίας του Δικαστηρίου, μαρτύρησε ενώπιον του Κακουργιοδικείου που δικάζει τους τέσσερις κατηγορούμενους για το φόνο, ο εκ των ανακριτών της υπόθεσης Αρχιλοχίας Παντελής Ιορδάνου που κατέγραψε την ομολογία του Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Ιορδάνου

που ανέκρινε τον Χατζηγεωργίου με τον Θωμά Ευθυμίου (επικεφαλής των ανακρίσεων) είπε πως όταν μιλούσαμε στον Χατζηγεωργίου για τον Αντη «έκανε όπως τον παλαβό».

Ανέφερε επίσης πως ο υπό προστασία μάρτυρας κατηγορίας ένιωθε τύψεις και ήθελε να πει την αλήθεια, πρόσθεσε πως ανακρίνοντας τον Χατζηγεωργίου, πριν φθάσουν στη θεληματική κατάθεση, ένιωσε πολλές φορές ότι η αλήθεια έφθανε μέχρι τα χείλη του Φάνου, αλλά δεν την εκστόμιζε, επέλεγε να πιάνει το κεφάλι του και να σωπαίνει και περιοριζόταν μόνο να επαναλαμβάνει ότι φοβόταν για την ασφάλεια της οικογένειας και των παιδιών του.

Ο ανακριτής είπε επίσης στο Δικαστήριο ότι κατά τη διάρκεια της θεληματικής του κατάθεσης ο Φάνος Χατζηγεωργίου ταλανιζόνταν μεταξύ των τύψεων και της αλήθειας και των φίλων του, τους οποίους κατονόμαζε και ενέπλεκε στο έγκλημα.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση του Χατζηγεωργίου, είπε πως από την πρώτη μέρα που άρχισαν να τον ανακρίνουν του έδωσαν σαφώς το μήνυμα ότι γνώριζαν. Αναφέρθηκε στην ολιγόλεπτη συνάντηση του Χατζηγεωργίου με τον Γενικό Εισαγγελέα κατά την οποία ο Γενικός Εισαγγελέας είπε στον Χατζηγεωργίου ότι εκείνος που είπε την αλήθεια δεν έχασε ποτέ, ενώ ερωτηθείς εάν δόθηκαν στον Χατζηγεωργίου διαβεβαιώσεις για ένταξη του στο σύστημα προστασίας μαρτύρων, ο κ. Ιορδάνου είπε πως πριν και αμέσως μετά τη λήψη της θεληματικής κατάθεσης οι ανακριτές δεν ήταν σε θέση να δώσουν αυτού του είδους τις διαβεβαιώσεις.

Όταν ο Χατζηγεωργίου ομολόγησε προφορικά άρχισε να ρωτά τι θα γίνει με τα παιδιά του και τον ίδιο, είπε στο Δικαστήριο ο ανακριτής, προσθέτοντας πως εκείνο που μπορούσαμε να πούμε εκείνη την ώρα ήταν πως εφόσον στην πορεία επιβεβαιωνόταν ότι έλεγε την αλήθεια υπήρχε πιθανότητα να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης και να την εκτίσει εκτός φυλακών, να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης και αφού εκτίσει μέρος της ποινής να του απονεμηθεί προεδρική χάρη ή μετά από εισήγηση των ανακριτών προς τον Γενικό Εισαγγελέα να ενταχθεί στο σύστημα προστασίας μαρτύρων και να μην διωχθεί.

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο τη μαρτυρία του, ο ανακριτής Ιορδάνου είπε ότι μετέβη στη σκηνή του φόνου στις 21.00 το βράδυ και εντόπισε τους δύο ανθρώπους που άκουσαν τους πυροβολισμούς και είδαν το δράστη και το συνεργό του να εγκαταλείπουν τη σκηνή.

Αναφέρθηκε επίσης στη σύλληψη, κράτηση και ανάκριση του Κώστα Προεστού και παραθέτοντας τους λόγους που αφέθηκε ελεύθερος, ενώ εντοπίστηκαν τα αποτυπώματα και το γενετικό του υλικό στο γυαλί του κράνους που βρέθηκε στη

Keywords
Τυχαία Θέματα