‘Άμεση λύση στο θέμα των καθυστερημένων πληρωμών’

13:05 8/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το πρόβλημα με τις καθυστερημένες πληρωμές είναι πολύ επικίνδυνο, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και αποτελεί έναν δείκτη με βάση τον οποίο ένα κράτος μπορεί να βρεθεί στα πρόθυρα χρεοκοπίας χωρίς το ίδιο να το αντιληφθεί, δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Σε δηλώσεις μετά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής μετά από πρόταση του ιδίου, ο κ. Χατζηγιάννης

είπε ότι το θέμα των καθυστερημένων πληρωμών έχει δύο σκέλη και το πρώτο αφορά τις καθυστερημένες πληρωμές από το κράτος προς τον ιδιωτικό τομέα και δεύτερο τις εμπορικές συναλλαγές.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, πρόσθεσε, οι καθυστερημένες πληρωμές αφορούσαν το 150% του ΑΕΠ, «εξού και το χάλι και η κατάντια της ελληνικής οικονομίας». Για το λόγο αυτό, συνέχισε, οφείλουμε να πάρουμε μέτρα ώστε οι καθυστερημένες πληρωμές να μπουν σε τροχιά άμβλυνσης του προβλήματος ώστε μέσα από πτωχεύσεις επιχειρήσεων και μεγάλων αλυσίδων να μην επηρεάζονται άλλες επιχειρήσεις, να απολύουν εργαζόμενους και να κλείνουν.

Η πρόταση νόμου, είπε, αφορά την υποβοήθηση στην επιτάχυνση των πληρωμών. «Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγγιχτεί στο σύνολό του, νοουμένου του γεγονότος ότι και την ΕΕ έχει απασχολήσει το θέμα». Υπάρχει οδηγία με την οποία καλείται η Κυπριακή Δημοκρατία να εναρμονιστεί, ανέφερε λέγοντας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια της οποιαδήποτε περεταίρω καθυστέρησης. Η Κύπρος θα πρέπει να προχωρήσει με τις δικές της προτάσεις είπε σημειώνοντας ότι το κυπριακό δημόσιο είναι ο πέμπτος κακοπληρωτής μετά την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα