Οικολόγοι: Επικίνδυνη η ένταση για τις Δημοτικές Εκλογές

13:05 8/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ των μεγάλων κομμάτων με επίκεντρο τις επιλογές των ηγεσιών τους για τις θέσεις των δημάρχων.

Αφού κατέληξαν όπου κατέληξαν (μετά από οργιώδες κομματικό ηγετικό παρασκήνιο) τώρα προσπαθούν να φανατίσουν τους οπαδούς και ψηφοφόρους τους. Πώς άλλωστε θα αντιμετωπίσουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών γι’ αυτό το παρασκηνιακό παιχνίδι και το «πάρε – δώσε»; Μόνο με το φανατισμό που λειτουργεί ως οδοστρωτήρας της λογικής σκέψης και της κριτικής στάσης μπορεί να γίνει αυτό. Γι’ αυτό και οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων ακολουθώντας

την παλιά δοκιμασμένη συνταγή, επιχειρούν να ανεβάσουν τον κομματικό πατριωτισμό των ψηφοφόρων τους.

Έτσι ελπίζουν να αντιμετωπίσουν την προβλεπόμενη αποχή αδιαφορώντας εάν έτσι ενισχύουν τη συνολική απαξίωση και την αποστροφή των πολιτών. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συσπείρωση και η διατήρηση (ή η μείωση των απωλειών) των κομματικό ψήφων.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δεν θα ακολουθήσει τα μεγάλα κόμματα στο δρόμο του κομματικού φανατισμού και της πόλωσης: Θα καταθέσει – στο μέτρο των δυνάμεων του – τη δική του πολιτική πρόταση για την τοπική αυτοδιοίκηση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προβάλλοντας κυρίως τις θέσεις και όχι τα πρόσωπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα