Όλα δείχνουν πως νέος πρωθυπουργός θα ‘ναι ο Λουκάς Παπαδήμος

13:05 8/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Στον Λουκά Παπαδήμο φαίνεται να «κλείνει» το όνομα του νέου Έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που αναφέρουν ότι μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του με τον Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με άλλους πάλι δεν πρόκειται για συνάντηση, αλλά για τηλεφωνική επικοινωνία.

Με βάση επίσης πληροφορίες που επικαλούνται ελληνικά ΜΜΕ,

οι όροι του κ. Παπαδήμου αναμένεται να ικανοποιηθούν, μετά από απόφαση της ΝΔ να συμμετάσχει τελικά στη νέα κυβέρνηση, ενώ δείχνει να εγκαταλείπεται η αρχική συμφωνία για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και η κυβέρνηση συνεργασίας να παίρνει περισσότερο χρόνο ζωής.

Σήμερα στις 12 αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, το τελευταίο υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, όπου θα ζητηθούν οι παραιτήσεις των υπουργών. Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλει την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νέα κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί από την Προεδρία.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα πάντα με πληροφορίες δείχνουν ότι εάν τελικά είναι ο νέος πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος, θα απομακρυνθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λόγω των «κακών σχέσεων» των δύο ανδρών και επιθυμίας του κ. Παπαδήμου να ελέγχει πλήρως το συγκεκριμένο υπουργείο με άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Δεδομένου ότι τα παραπάνω σενάρια δεν επιβεβαιώνονται από επίσημες πηγές αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις, καθώς μέχρι τότε όλα τα ενδεχόμενα μπορούν να θεωρούνται ανοιχτά και συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα