Άλλες 5 μέρες υπό κράτηση η 35χρονη για την απαγωγή του νηπίου

15:45 28/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν συνεργάζεται με την αστυνομία και συνεχίζει να μην απαντά σε ερωτήσεις, η 35χρονη που κρατείται ως ύποπτη για την απαγωγή του 18μηνου αγοριού, που διαπράχθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στον Ύψωνα, ενώ το δικαστήριο έκανε αποδεκτό σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής της για άλλες πέντε μέρες.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 61 καταθέσεις, ενώ υπολείπονται άλλες 33, καθώς και τα αποτελέσματα εξετάσεων σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που λήφθηκαν από την περιοχή της απαγωγής.
Ο δικηγόρος

της 35χρονης, που είναι θεία του νηπίου, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της αστυνομία για κράτησης της ύποπτης για άλλες 5 μέρες.
Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τη διακρίβωση των στοιχείων του προσώπου που βοήθησε την 35χρονη και το οποίο φέρεται να είναι αυτό που μετέφερε το νήπιο έξω από το κοιμητήριο του Ύψωνα, όπου εντοπίστηκε από διερχόμενους.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, είπε ότι εντός των ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί ο ποινικός φάκελος, ο οποίος θα οδηγηθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, για λήψη οδηγιών ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.
«Ο όγκος των καταθέσεων είναι μεγάλος και με τη λήψη των επιπρόσθετων καταθέσεων, ίσως να προκύψει και μαρτυρία ως προς το δεύτερο πρόσωπο, το οποίο φαίνεται να ενέχεται στην υπόθεση», είπε ο κ. Σωτηριάδης.

Οι υποψίες εναντίον της 35χρονης ηγέρθηκαν από την ίδια μέρα της απαγωγής από τον πατέρα του αγοριού, αφού όπως ανέφερε, ήταν η μόνη με την οποία είχαν διαφορές από το 2003, οπόταν είχε παντρευτεί τον αδελφό του. Οι υποψίες ενισχύθηκαν με τον εντοπισμό, σε κλειστά κυκλώματα της περιοχής, ίδιου τύπου και χρώματος αυτοκινήτου με το δικό της, το οποίο την ώρα της απαγωγής σταμάτησε έξω από το σπίτι της γιαγιάς, όπου έπαιζε το παιδάκι.
Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της στις 20 Φεβρουαρίου, μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, σύμφωνα με τα οποία , γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο της, ανήκε στο αγοράκι. Εξάλλου, από εξέταση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων από το κινητό της ύποπτης, διαφάνηκε ότι το χρονικό διάστημα της απαγωγής του παιδιού, βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα