ΑΚΕΛ: Αντιφατική η προσέγγιση ΔΗΣΥ-Κυβέρνησης για ακτινοθεραπευτικό και Ιατρική Σχολή

13:58 15/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για μεγάλη αντίφαση με σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην παιδεία και την υγεία του τόπου έκανε λόγο το ΑΚΕΛ, αναφορικά με την προσέγγιση ΔΗΣΥ και Κυβέρνησης σε σχέση με το ακτινοθεραπευτικό κέντρο και την Ιατρική Σχολή.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης είπε ότι «ο Υπουργός Υγείας εξαγγέλλει την πολιτική απόφαση για μεταφορά του ακτινοθεραπευτικού

Λευκωσίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου και την ίδια στιγμή ο κυβερνών Συναγερμός καταθέτει πρόταση νόμου για την αναστολή λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής».

Είπε επίσης ότι η φιλοσοφία των συνεχών περικοπών και κατάργησης αναπτυξιακών έργων ενέχει τον κίνδυνο θυματοποίησης νέων και καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

«Σε λίγες μόνο μέρες αρχίζουν οι προεισαγωγικές εξετάσεις και μαθητές μας είναι έτοιμοι να διαγωνιστούν για μια θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου», είπε ο κ. Χριστοφίδης, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ τάσσεται υπέρ της υποδοχής φοιτητών τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στη Σχολή.

Συνέχισε λέγοντας ότι η συνεισφορά των ακαδημαϊκών της Ιατρικής Σχολής θα βοηθήσει σημαντικά την υγεία του τόπου, ενώ η παραμονή φοιτητών στην Κύπρο θα βοηθήσει τον τόπο σε παραμονή συναλλάγματος.

Η παιδεία και η υγεία, πρόσθεσε ο κ. Χριστοφίδης, προσφέρονται για στήριξη της οικονομίας, προσελκύοντας φοιτητές και ασθενείς αντίστοιχα, από το εξωτερικό. Παράλληλα είπε ότι η Ιατρική Σχολή αναμένεται να προσελκύσει σημαντικά ευρωπαϊκά και άλλα κονδύλια, δημιουργώντας επιπρόσθετες θέσεις εργασίας.

«Η Κύπρος δεν μπορεί να μετατραπεί σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο με περιστολές προγραμμάτων και υποβάθμιση της Παιδείας» συμπλήρωσε και είπε ότι για το λόγο αυτό το ΑΚΕΛ διαφωνεί με την πρόθεση κατάργησης των δύο Πολυτεχνικών Σχολών, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ.

Η προσέγγιση του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης για μη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού και της Ιατρικής Σχολής εύλογα δημιουργεί ερωτήματα για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την προσέγγιση, κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα