Νεογέννητο κοριτσάκι από τη Ξυλοτύμπου χρειάζεται συμβατό δότη μυελού των οστών

12:37 15/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στη Ξυλοτύμπου ένα κοριτσάκι ενάμιση μόλις μηνών, η Μαρίνα Σολέα χρειάζεται συμβατό δότη μυελού των οστών. Το κοριτσάκι γεννήθηκε με μεσογειακή αναιμία και για να αποφύγει στο μέλλον την αποσιδήρωση και τις συνεχείς μεταγγίσεις αίματος θα πρέπει, σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό της Μαρίνας, να γίνει μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πατέρας της μικρής Μαρίνας, Ζαχαρίας Σολέας «το μωρό γεννήθηκε με μεσογειακή αναιμία και όπως είπαν οι γιατροί, χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών για να

μην έχουμε στο μέλλον προβλήματα με αιμοκάθαρση και μεταγγίσεις αίματος. Προς το παρόν το παιδί είναι καλά δεν χρειάζεται να κάνει οποιαδήποτε θεραπεία αλλά θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το μέλλον, για την ημέρα δηλαδή που θα πρέπει να γίνει η μεταμόσχευση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σολέας είπε πως «μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών από το οικογενειακό περιβάλλον της Μαρίνας. Προκειμένου να εξευρεθεί συμβατός δότης έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 23 Μαΐου στη Ξυλοτύμπου αιμοληψία η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ στο Παιδικομικό Σταθμό της κοινότητας».

Πρόσθεσε πως ουσιαστικά η αιμοληψία για τη μικρή Μαρίνα άρχισε πριν από ένα περίπου μήνα, όταν ξεκίνησε και η παγκύπρια εκστρατεία για εξεύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών για τον μόλις πέντε χρόνων Γιώργο Φιλιππίδη από την Κοίλη της Πάφου το οποίο χρειαζόταν να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

«Καλούμε τον κόσμο να μεταβεί στο Καραϊσκάκειο Ιδρυμα, σε οποιοδήποτε Γενικό Νοσοκομείο της ελεύθερης Κύπρου για να δώσει αίμα προκειμένου να βρεθεί συμβατός δότης για τη μικρή Μαρίνα» είπε ο Ζαχαρίας Σολέας ενώ ιδιαίτερη έκκληση απηύθυνε και στους κατοίκους Ξυλοτύμπου, Δάσους Άχνας και Ορμήδειας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής Κοκκινοχωριών να προσέλθουν στην αιμοληψία αφού στην δημογραφική αυτή ζώνη, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να εντοπιστεί ιστοσυμβατός δότης μυελού των οστών.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Σολέας είπε πως η μικρή Μαρίνα θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον ενός έτους για να γίνει η μεταμόσχευση μυελού των οστών και πρόσθεσε ότι αναμένουν από τους γιατρούς να δώσουν στην οικογένεια περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση για την όλη επέμβαση.

Ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη προκειμένου ο κόσμος παγκύπρια να ενημερωθεί με περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημα της μικρής Μαρίνας και για τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν μέχρι την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Οσοι ενδιαφέρονται και θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από τον γιατρό της Μαρίνας Δρ. Κέκκο Μάρκου στο τηλέφωνο 99621775 ή στο Καραϊσκάκειο Ιδρυμα στο τηλέφωνο 22772700.

Keywords
Τυχαία Θέματα