Α. Παπαδοπούλου: Το Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για το πώς θ’ αντιμετωπιστεί ο Ντάουνερ

16:17 28/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου δήλωσε σήμερα ότι ανέκαθεν ο (Ειδικός Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο) Αλεξάντερ Ντάουνερ ήταν εκτός προδιαγραφών και πως ως εκ τούτου θα πρέπει στο «Εθνικό Συμβούλιο ξεκάθαρα να τοποθετηθούν πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ο κ. Ντάουνερ».

Σε δηλώσεις της σήμερα μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, και κληθείσα να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν

τον Αλεξάντερ Ντάουνερ να έχει στείλει επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποθαρρύνοντας την να εμπλακεί ενεργότερα στο Κυπριακό, η κ. Παπαδοπούλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι η ώρα που η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει ν’ αποφασίσει ενωμένη πώς ακριβώς θα χειριστεί τον κ. Ντάουνερ.

«Το να λέμε πλέον ότι δεν συμφωνούμε δεν είναι αρκετό, θα πρέπει να δράσουμε. Επομένως θα πρέπει στο Εθνικό Συμβούλιο ξεκάθαρα να τοποθετηθούν πως πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί ο κ. Ντάουνερ», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά την εμπλοκή της ΕΕ δεν θα πρέπει να επενδύονται όλα τα αυγά στο καλάθι των ΗΕ και πως θα πρέπει η ΕΕ να είναι παρούσα στις συνομιλίες και η επιδιωκόμενη λύση να είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Κληθείσα να σχολιάσει τα όσα σχετίζονται με την κάθοδο της Τρόικας στην Κύπρο, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι όπου πάει η Τρόικα με την αυστηρή πολιτική λιτότητας δυστυχώς δεν έχει δώσει λύσεις και διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι αυστηρές πολιτικές λιτότητας χωρίς να συνοδεύονται από επενδύσεις και ανάπτυξη δεν έχουν δώσει λύσεις στα προβλήματα ούτε της Ισπανίας, ούτε της Πορτογαλίας, ούτε της Ιταλίας, ούτε της Κύπρου.

«Εύχομαι πραγματικά το συντομότερο δυνατό, όλοι ενωμένοι να καταφέρουμε να απεγκλωβιστούμε από τα δεσμά της Τρόικας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα πώς θα γίνει αυτό, η Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ υπέδειξε ότι η Κύπρος θα πρέπει κατ’ αρχήν να τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά το Μνημόνιο και πρόσθεσε πως θα πρέπει την ίδια στιγμή να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις αλλά και «να αξιώσουμε από την ΕΕ άμεση στήριξη, τεχνοοικονομική βοήθεια και περισσότερα κονδύλια».

«Ας μην ξεχνάμε ότι δεν φταίξαμε μόνο εμείς. Φταίξαμε κι εμείς, έφταιξε όμως και το Eurogroup γιατί στην Κύπρο εφαρμόστηκε πρώτη φορά κούρεμα καταθέσεων και όχι κούρεμα χρεών», συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι είναι καιρός και η Κύπρος να ζητήσει από την Ευρώπη «κούρεμα χρεών όπως έγινε στην Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή επέτειο του ΟΧΙ η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι τιμούμε τους ήρωες του 1940 και την περήφανη Ελλάδα που έδειξε σε όλη την ανθρωπότητα πώς πολεμούν οι ήρωες κάτω από αντίξοες συνθήκες, και ευχήθηκε «αυτό το πνεύμα της αντίστασης κόντρα στις αντιξοότητες να πρυτανεύσει και στις μέρες μας που η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύσκολες μέρες με την οικονομική κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα