Ενημέρωση από τον Πρόεδρο ζητά το ΑΚΕΛ σε σχέση με την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

16:17 28/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε σχέση με τις επαφές του στις Βρυξέλλες και τις όποιες εξελίξεις γύρω από το θέμα της εκπροσώπησης της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού ζητά το ΑΚΕΛ, δια του Εκπρόσωπου Τύπου του Γιώργου Λουκαΐδη.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σημερινής μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου,

στην οποία εκπροσώπησε το ΑΚΕΛ, και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ να έχει αποστείλει επιστολή προς την ΕΕ, αποθαρρύνοντας την να εμπλακεί ενεργότερα στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι θα πρέπει να εξεταστεί τί ακριβώς έχει πράξει ο Αλεξάντερ Ντάουνερ και σημείωσε ότι από την πλευρά του ΑΚΕΛ δεν συνηθίζεται να γίνεται σχολιασμός στη βάση δημοσιογραφικών πληροφοριών.

«Πρέπει νομίζω να μας ενημερώσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατία, γιατί είχε επαφές κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις Βρυξέλλες, οπόταν και αυτή η ενημέρωση θα είναι χρήσιμη για να έχουμε συμπεράσματα στο ζήτημα το οποίο τίθεται, δηλαδή της εκπροσώπησης της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε, και επανέλαβε ότι προτού υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση δεν επιθυμεί να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα σχετίζονται με την κάθοδο της Τρόικας στην Κύπρο, η οποία, κατά το δημοσιογράφο, φαίνεται να εμμένει στις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι αποτελεί καθήκον «να αγωνιστούμε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές οι οποίες είναι αδιέξοδες, οδηγούν σε εκποίηση τον εθνικό πλούτο και στο τέλος της ημέρας οδηγούν σε εξαθλίωση και φτωχοποίηση το λαό μας όπως συνέβηκε και στις άλλες περιπτώσεις που η Τρόικα παρενέβη με τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας».

«Μέρος της αντίστασης του κυπριακού λαού, των εργαζομένων θα πρέπει να είναι και η αντίσταση στο ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι θέσεις του ΑΚΕΛ είναι γνωστές και ότι το κόμμα συντάσσεται μαζί με τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία του κυπριακού λαού ώστε να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας.

Σε ό,τι αφορά την επέτειο του ΟΧΙ ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι «τα μηνύματα της εποποιίας του ’40 και της εθνικής αντίστασης ενάντια στο χιτλεροφασισμό είναι μηνύματα ενότητας, αντίστασης και αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας και επανένωση της Κύπρου και του λαού μας» αλλά και «μηνύματα ενάντια στο μνημονιακό ζυγό και τις πολιτικές που τον συνοδεύουν, πολιτικές σκληρής λιτότητας που οδηγούν σε εξαθλίωση και φτωχοποίηση το λαό μας».

«Είναι επίσης», πρόσθεσε, «μηνύματα αγώνα και αντίστασης απέναντι στην αναβίωση των ιδεολογημάτων του φασισμού και του ναζισμού τα οποία δυστυχώς βρήκαν πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα και έχουν παρουσιαστεί και στην Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα