«Πελάτης» του Αντσελότι ο Σερ Άλεξ!

19:16 6/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Είναι από τους κορυφαίους τεχνικούς όλων των εποχών, όμως ο Αλεξ Φέργκιουσον έχει βρει τον μάστορά του στο πρόσωπο του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος κερδίζει καθαρά στις μεταξύ τους κόντρες!Μία τεράστια καριέρα στους πάγκους και ειδικά σε αυτόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον 69χρονο Σκωτσέζο, ο οποίος σε 33 χρόνια έχει κατακτήσει περισσότερους από 40 εγχώριους και διεθνείς τίτλους. Αυτό όπως φαίνεται δεν είναι αρκετό για τον «Φέργκι», ο οποίος από το 1999 και τη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Γιουβέντους, έχει πανηγυρίσει
μόλις μία φορά κόντρα στον σημερινό αντίπαλό του στο Champions League, Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός, εδώ και δύο χρόνια προπονητής της Τσέλσι έχει πανηγυρίσει ήδη τέσσερις φορές, ενώ το έχει κάνει άλλες δύο όταν ήταν στην Μίλαν! Πάμε να δούμε αναλυτικά πως έχει διαμορφωθεί το 6-2 υπέρ του Καρλέτο...

1998-99: Champions League, ημιτελικά
Μάντσεστερ Γ.-Γιουβέντους 1-1, 3-2
Ζιντάν και Ντάβιτς συνδυάστηκαν στο πρώτο ματς για να κάνει το 0-1 ο Κόντε στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη, σαν κλασική Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με τον Γκιγκς παίρνοντας ανάσα για την ρεβάνς στο Τορίνο, η οποία ήταν συγκλονιστική. Μόλις στο 11' το σκορ ήταν 2-0 με τον Πίπο Ιντζάγκι να έχει φέρει τη μισή πρόκριση στην ομάδα του Αντσελότι. Τίποτα δεν είχε τελειώσει όμως. Πριν τελειώσει καν το ημίχρονο, Κιν και Γιόρκ είχαν φέρει το ματς στο 2-2 και το πλεονέκτημα στους Κόκκινους Διαβόλους, που πήραν και τη νίκη στην Ιταλία με γκολ του Αντι Κόουλ. Αντσελότι-Φέργκιουσον 0-1.

2004-05: Champions League, φάση των «16»
Μάντσεστερ Γ.-Μίλαν 0-1, 0-1
Σε ένα ματς στο οποίο ο Κάρλο Αντσελότι είχε παίξει με πολλά... δεκάρια, η Μίλαν έφυγε με προβάδισμα πρόκρισης από το «Ολντ Τράφορντ». Ο Ζέεντροφ έκανε το μακρινό σουτ, ο Ρόι Κάρολ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα και ο Κρέσπο ήταν εκεί για να κάνει το 0-1. Μία από τα ίδια και στην ρεβάνς με τις δύο ομάδες να έχουν δοκάρι με τους Γκιγκς και Κακά, πριν ο Κρέσπο βάλει με κεφαλιά την υπογραφή του και στο δεύτερο ματς. Ξανά 1-0, αυτή τη φορά μετά από σέντρα του Καφού από δεξιά. Αντσελότι-Φέργκιουσον 1-1.

2006-07: Champions League, ημιτελικά
Μάντσεστερ Γ.-Μίλαν 3-2, 0-3
Δύο νυν συμπαίκτες πέτυχαν τα τρία πρώτα γκολ στο πρώτο ματς. Με κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο οι Κόκκινοι Διάβολοι άνοιξαν το σκορ, όμως ο Κακά ήταν σε τρελό βράδυ και αφού έκανε τους αντιπάλους να κουτουλάνε μεταξύ τους γύρισε μόνο του το ματς σε 1-2! Οι Αγγλοι τελικά πήραν τη νίκη με 3-2 με δύο γκολ του Ρούνεϊ (το δεύτερο στις καθυστερήσεις), όμως στην ρεβάνς δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ. Κακά, Ζέεντορφ και Τζιλαρντίνο σφράγισαν την ανωτερότητα των Ροσονέρι, που έκαναν τέλειο ματς και πέρασαν στον τελικό της Αθήνας. Αντσελότι-Φέργκιουσον 2-1.

2009-10: Community Shield
Μάντσεστερ Γ.-Τσέλσι 2-2, 1-4 πεν.
Ο Νάνι άνοιξε νωρίς το σκορ για την Γιουνάιτεντ, όμως ο Ρικάρντο Καρβάλιο με το ξεκίνημα της επανάληψης έφερε το μ
Keywords
Τυχαία Θέματα