Κόντρα στην λίγκα η μισή Primera

Την εναντίωσή τους στην ισπανική λίγκα, η οποία έχει απειλήσει να αναβάλει την αγωνιστική της 3ης Απριλίου, εξαιτίας διαφορών με την κυβέρνηση, εξέφρασαν επτά ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.Η ισπανική λίγκα έχει έρθει σε κόντρα με την κυβέρνηση εξαιτίας του νόμου, ο οποίος την υποχρεώνει να παραχωρεί τα δικαιώματα ενός παιχνιδιού σε ελεύθερο κανάλι. Αυτό που υποστηρίζει είναι ότι με την επιβολή του νόμου υπάρχουν οικονομικές απώλειες κοντά στο ένα εκατ. ευρώ, ενώ αν καταργηθεί, τα ισπανικά κλαμπ θα έχουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ
και συνεπώς μεγαλύτερα έσοδα. Επίσης, ζητά εγγυήσεις σχετικά με τα ποσοστά που θα λαμβάνει από τον τζίρο των στοιχηματικών εταιριών.

Η λίγκα έχει τη στήριξη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όμως Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ, Μπιλμπάο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σαραγόσα, Εσπανιόλ και Μάλαγα πήραν θέση κόντρα σε πιθανή απεργία.  «Δεν είναι η σωστή στιγμή για να τεθούν στο τραπέζι τέτοιου είδους απαιτήσεις, ενώ δεν πρέπει να είναι οι οπαδοί αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα» ήταν τα λόγια του προέδρου της Σεβίλλης, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα