Κομνηνός: «Μερικές συμπεριφορές δεν βοηθούν...»


Τις ευθύνες που της αναλογούν για τα προβλήματα που παρουσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο αναλαμβάνει η Superleague όπως τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Διοργανώτριας Αρχής, Πατρίκ Κομνηνός, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η συμπεριφορά μερικών παραγόντων δεν βοηθά την αναβάθμιση του προϊόντος.Αναλυτικά, ο Πατρίκ Κομνηνός μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

- τους σκοπούς της χθεσινής συνέντευξης Τύπου: «Ήταν μια ούτως ή άλλως προσχεδιασμένη συνέντευξη Τύπου, αλλά επισπεύτηκε γιατί θέλαμε να θίξουμε δημοσίως κάποια
θέματα όπως της βίας. Είχαμε τρεις άξονες κατά τη χθεσινή μας παρουσίαση. Πρώτον, κάναμε έναν απολογισμό του έργου μας μετά την πρώτη πενταετία της Σούπερ Λίγκας και να παρουσιάσουμε ενδιαφέροντα στοιχεία. Δεύτερον, θέλαμε να αποσαφηνίσουμε μια για πάντα τη σχέση μας με τον ΟΠΑΠ. Δεν είμαστε κάποιο επιδοτούμενο σωματείο ή μια χρηματοδοτούμενη ομοσπονδία. Δεν δύναται να παυτεί από την Πολιτεία κάτι που δεν υπάρχει ως χρηματοδότηση. Τρίτον, ήταν μια προσέγγιση για το θέμα της αθλητικής βίας, που μας έχει στοχοποιήσει και μας έχει προβληματίσει. Δεν είναι τα πάντα αγγελικά πλασμένα στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε τις αρμοδιότητες και τους τομείς ευθύνης κάθε πλευράς».

- τις ευθύνες της Σούπερ Λίγκας: «Σαφώς δεν φταίει αποκλειστικά η Πολιτεία ή αποκλειστικά η αστυνομία, αλλά δεν φταίει αποκλειστικά και η Σούπερ Λίγκα. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε τι εμείς θεωρούμε σωστό να βλέπουμε και τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ποδοσφαιρικές αγορές. Να μη θεωρούμε πως αν συνεχίσουμε να τιμωρούμε τις ΠΑΕ, το πρόβλημα θα λυθεί. Σαφώς και οι ΠΑΕ έχουν μερίδιο ευθύνης, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο ρόλο της αστυνομίας για την τήρηση της έννομης τάξης και στο ρόλο της Πολιτείας για τα γήπεδα και την καταδίκη όσων συλλαμβάνονται. Η συμπεριφορά των παραγόντων μας είναι από τα μεγαλύτερα θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών πρέπει να συνάδουν με την προσπάθεια που κάνουμε για την αναβάθμιση του προϊόντος. Οι διάλογοι δεν αντιπροσωπεύουν πάντα ένα ποδόσφαιρο, όπως θα θέλαμε να αναπτύσσεται. Όλοι πρέπει να έρθουμε με θετικές προτάσεις, να αξιολογήσουμε το έργο του καθενός και να βρούμε μια λύση. Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου είναι οι πρώτοι που θέλουν να βελτιωθεί το προϊόν. Πιθανώς συμπεριφορές και δηλώσεις τους να μη βοηθούν πάντα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντιστρέφω το ερώτημα: ποιος παράγοντας θέλει να βλέπει την ατιμωρησία όλων των φυσικών αυτουργών που καπηλεύονται το προϊόν του;».

- πώς θα χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης από τους ίδιους τους παράγοντες: «Πρόθεση του συνεταιρισμού είναι να επιβληθεί επιτέλους ένας κώδικας δεοντολογίας για τις συμπεριφορές των παραγόντων που καμιά φορά προκαλούν. Συχνά η στάση τους δεν είναι η ιδανικότερη, αλλά γι’ αυτούς υπάρχει ένας κώδικας της ΕΠΟ και υπάρχουν τιμωρίες για τις ομάδες τους. Δεν υπάρχει κανένας κλάδος που να έχει τόση απόδοση ευθύνης όσο το ποδόσφαιρο για τις ΠΑΕ».

- τ
Keywords
Τυχαία Θέματα