Για... ταπείνωση μιλούν οι Ιταλοί

Ο Ολυμπιακός διέσυρε τη Σιένα στην πρεμιέρα της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκας, με τα ιταλικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για διασυρμό και... ταπείνωση της ομάδας της Τοσκάνης.
Αναλυτικά μερικά από τα σχόλια των ιταλικών ΜΜΕ

Corriere dello Sport

«H Σιένα ξεκινά τα προημιτελικά με το αριστερό: 19-0 υπέρ του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα, η ομάδα
του Πιανιτζάνι φτάνει να βρίσκεται και 52 πόντους πίσω κάποια στιγμή ενώ δεν ξαναμπαίνει ποτέ στο ματς.

Δύο νούμερα της Σιένα είναι χαρακτηριστικά: 1/34 δίποντα στο 28ο λεπτό και αρνητικός ο δείκτης index σε όλο το παιχνίδι (-2 στο παιχνίδι). Ελπίζουμε στον αγώνα Νο 2 της σειράς, μέσα σε 48 ώρες, να δούμε μία άλλη Σιένα, την πραγματική».

Gazzetta dello Sport

«Καταστροφή για τη Σιένα σε ελληνικό έδαφος, διαλύθηκε με 48 πόντους από τον Ολυμπιακό. Η Μοντεπάσκι εγκαινιάζει τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας με ένα καταστροφικό 89-41. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τους Έλληνες να νικούν 47-9.

Ουδείς περίμενε έτσι την Σιένα. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα πρώτου επιπέδου, έχει ένα μπάτζετ για να νικάει και ένα συναρπαστικό κοινό που δεν έχει συχνά την ευκαιρία να ζεσταθεί υπερβολικά.

Ακόμα και οι τραυματισμοί δεν δικαιολογούν αυτή την μεγάλη διαφορά. Το παιχνίδι έληξε 89-41 και η Μοντεπάσκι δεν μπήκε στο τσακ στην ιστορία, ως η ιταλική ομάδα με την πιο βαριά ήττα στην Ευρωλίγκα.

Την Πέμπτη υπάρχει το δεύτερο παιχνίδι, πάντα στον Πειραιά. Το ευτύχημα είναι ότι ξαναρχίζει από το 0-0 αλλά ο Πιανιτζάνι, που τέτοια συντριβή δεν είχε γνωρίσει ούτε όταν προπονούσε τους Νέους, θα πρέπει να δουλέψει κυρίως με το μυαλό των παικτών του».

Repubblica

«Η Σιένα ταπεινώθηκε στην Ελλάδα. Οι Τοσκανέζοι κατέρρευσαν, σημείωσαν μόλις 9 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (έκλεισε στο -38) και συνετρίβησαν με το τελικό 89-41.

Η Σιένα ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο την περιπέτειά της στους 8 της Ευρωλίγκας. Οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν μπόρεσαν ποτέ να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους και έχασαν όλες τις πρώτες μονομαχίες.

Η Μοντεπάσκι έκλεισε το πρώτο μέρος με το γελοίο 2/32 εντός πεδιάς και μόλις 9 πόντους απολογισμό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το πρώτο καλάθι το σημείωσε μετά από 8' με τον Ζήση, όταν το σκορ ήταν ήδη 19-0».
Keywords
Τυχαία Θέματα