ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

«Επιτέλους νίκη» αναφώνησαν οι φίλοι του Απόλλωνα στο «Τσίρειο», μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στον Εθνικό Άχνας. Οι «κυανόλευκοι» που αγνοούσαν την νίκη από την 1η αγωνιστική, επικράτησαν σχετικά εύκολα του Εθνικού Άχνας με 2-0 χάρις σε γκολ των Οσενί και Κιρόφσκι και ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους. Καλύτερος σχεδόν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης ο Απόλλωνας, χωρίς ωστόσο να… πιάσει μεγάλη απόδοση. Άλλη μια κακή εμφάνιση στο ενεργητικό του προσέθεσε

ο Εθνικός που ούτε η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας τον βοήθησε για να πάρει… μπρος.

Με Κιρόφσκι αντί Ζοάο Πάολο

Με τον Κριστιάν Κιρόφσκι να παίρνει φανέλα βασικού και να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, παρέταξε την ομάδα του ο Ντιντιέ Νικόλ. Ο Σβαλόφσκι ήταν στον άσο, δεξί μπακ ο Λόπες, αριστερό μπακ ο Κόλαρ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μερκής και Σίκιμιτς. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής Οσενί και Χαμντανί, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Σισοκό, στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Νούνιες και Σταύρου και στην κορυφή της επίθεσης ο Κιρόφσκι.

Με συνταγή... Τόζα

Με ίδιο σύστημα και ίδια πρόσωπα με την ενδεκάδα που χρησιμοποιήσω στο τελευταίο του παιχνίδι ο προκάτοχος του Τόζα Σάπουριτς, παρέταξε τον Εθνικό στο ντεμπούτο του ο Τσέντομιρ Γιανέσκι. Νουρεντινόσκι βρέθηκε κάτω απ’ τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Μαχράντζε, αριστερό μπακ ο Μιλουτίνοβιτς και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βούκσεβιτς και Σίμοφ. Αμυντικά χαφ οι Πιντσέλι και Κάσιο, δεξί χαφ-εξτρέμ ο Κεμπάντζε, αριστερό ο Βέντερ, στην κορυφή της επίθεσης ο Παβίσεβιτς με τον Μπάμπιτς να κινείται λίγο πιο πίσω του.

Α’ Μέρος

Καλό ξεκίνημα για τον Απόλλωνα που αναζήτησε το γρήγορο γκολ για να… διώξει το άγχος. Ο Εθνικός από την πλευρά του έδινε περισσότερη προσοχή στα μετόπισθεν, θέλοντας να διατηρήσει το μηδέν παθητικό και να χτυπήσει στην κόντρα, με τακτική… Γιανέσκι δηλαδή. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά μακρινά σουτ, ο Απόλλωνας… άνοιξε το σκορ στο 18’ με στημένη φάση. Ο Σταύρου εκτέλεσε κόρνερ και ο Οσενί πιο καλά τοποθετημένος από όλους έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Νουρεντινόσκι. Μετά το γκολ, ο Εθνικός προσπάθησε να αναθαρρήσει και να ανέβει πιο ψηλά, όμως έδειχνε ανίκανος να απειλήσει την εστία του Σβαλόφσκι. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Απόλλωνας… άγγιξε το δεύτερο γκολ, αρχικά στο 35’ με ωραία ενέργεια και καλό σουτ του Σισοκό, το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα ο Νουρεντινόσκι και στην συνέχεια με τον Κιρόφσκι στο 45’, που ναι μεν πέτυχε το γκολ, όμως-λανθασμένα-ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Β’ Μέρος

Καλύτερος στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Εθνικός, που πήρε γήπεδο και προσπάθησε να αναπτυχθεί οργανωμένα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις για ισοφάριση, πέραν μιας καλής κεφαλιάς του Μπάμπιτς που έδιωξε ο Σβαλόφσκι. Έτσι στην πρώτη φορά που ο Απόλλωνας πλησίασε την εστία των φιλοξενουμένων, ο Κιρόφσκι επωφελήθηκε το λάθος γύρισμα του Κίσι προς τον Νουρεντινόσκι και ψύχραιμα… έγραψε το 2-0, ουσιαστικά… κλειδώνοντας την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Μετά και το
Keywords
Τυχαία Θέματα