«ΔΙΠΛΟ» ΣΤΟ ΓΣΠ ΚΑΙ... ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙ (ΦΩΤΟΣ)

Από που να ξεκινήσει κανείς... Από την πρώτη νίκη στο ΓΣΠ μετά από μια δεκαετία, από την πέμπτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες ή από το μηδέν παθητικό που καλά κρατεί; Η ΑΕΛ με γκολ του Μοντέιρο πήρε με 0-1 το γαλαζοκίτρινο ντέρμπι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, το βράδυ του Σαββάτου (15/10) και απολαμβάνει μόνη της την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ανίκητος σε ακόμα ένα ματς ο Ντεγκρά, που απέκρουσε πέναλτι του Σολάρι στο

40'. Πρώτη ήττα για τον ΑΠΟΕΛ, για τον οποίο ο Μπελαΐντ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Μέτριο το πρώτο 45λεπτο όπου αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη φάση ήταν το χαμένο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ. Ο Αδόρνο ήταν που ανατράπηκε στο 39' από τον Καρλίτος. Ο Σολάρι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντεγκρά που διατήρησε το μηδέν παθητικό, τόσο στο παιχνίδι, όσο και στο πρωτάθλημα. Προηγουμένως δεν σημειώθηκε κάποια πολύ μεγάλη φάση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και έψαξαν το γκολ, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Από την άλλη, η ΑΕΛ με πολλή προσοχή στην άμυνα κατάφερε να κρατήσει το παιχνίδι στα μέτρα που εκείνη ήθελε.

Πολύ διαφορετικό το δεύτερο μέρος, με την ΑΕΛ να καταφέρνει στο 56' να κάνει το 0-1 και να βάζει φωτιά στο παιχνίδι. Ο Μοντέιρο με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να κυνηγήσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, μετά από δέκα χρόνια. Μια νίκη που, τελικά, ήρθε παρά την έντονη πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι μετά το γκολ της ΑΕΛ. Η μεγάλη προσπάθεια της ομάδας της Λευκωσίας για ισοφάριση δεν έφερε ποτέ αποτέλεσμα αφού οι περισσότερες φάσεις δεν ήταν επικίνδυνες για την εστία του Ντεγκρά. Το καλά εκτελεσμένο φάουλ από τον Μπελαΐντ στο 70' και ένα δυνατό σουτ του Τρισκόφσκι στο 75' δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που γνώρισε, έτσι την πρώτη της φετινή ήττα.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Κακά (64' Μπελαΐντ), Ολιβέιρα, Μποαβεντούρα, Γιάχιτς, Μοράις, Πίντο, Αδόρνο (71' Χαραλαμπίδης), Αΐλτον, Σολάρι (58' Τρισκόφσκι)

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα, Τζούνιορ, Ουόν, Καρλίτος, Ντεντέ, Μπεμπέ (68' Σίλας), Μοντέιρο, Εντμάρ, Βουό (66' Ενρίκε - 75' Ονουάτσι), Καφού

Κίτρινες: Σολάρι / Μπεμπέ, Καρλίτος, Ντεντέ, Ουόν

Ενδιαφέρουν:

- Πριν την έναρξη, η διοίκηση και ο Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ τίμησαν τους οπαδούς της ΑΕΛ, Μίλτο και Χρίστο Μιλτιάδους και τον Αντώνη Χαραλάμπους, που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη στο Μαρί. Με τη σειρά της, η διοίκηση της ΑΕΛ τίμησε τον Χρίστο Κόντη αλλά και τον ΑΠΟΕΛ για την πορεία του στην Ευρώπη.

- Οι τηλεοπτικές επαναλήψεις του πέναλτι δικαιώνουν τον διαιτητή για την απόφασή του.

- Δεύτερη φορά που παραμένει ανίκητος από τα έντεκα βήματα ο Ντεγκρά. Στην πρώτη αγωνιστική, ο Ντιέγο Λεόν είχε σημαδέψει το δοκάρι.

- Πρώτο γκολ για τον Μοντέιρο στο πρωτάθλημα.

- Ντεμπούτο για τον ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε ο Τιτζανί Μπελαΐντ.

- Αναγκαστική η τρίτη αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Ονουάτσι αντικατέστησε τον τραυματία Ενρίκε, που είχε περάσει στον αγώνα ένα 10λεπτο προηγουμένως. Ο Νιγηριανός

Keywords
Τυχαία Θέματα