Ζωντανός ο ΟΣΦΠ

01:20 20/10/2011 - Πηγή: AEK365

Με 3-1 επικράτησε ο Ολυμπιακός της Μπορούσια Ντόρτμουντ για την 3η αγωνιστική των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην έπιασαν «υψηλά στάνταρ» απόδοσης, ωστόσο, ήταν καλύτεροι από μία κακή Ντόρτμουντ η οποία δεν βγήκε στο β' ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης». Στο 8' ο Χολέμπας άνοιξε το σκορ. Στο 40' ο Τζιμπούρ έκανε το 2-1 για τους «ερυθρόλευκους» και ο Μοδεστό στο 78' διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Για τους Γερμανούς μείωσε ο Λεβαντόφσκι στο 26'.

Το ματς

Η

Ντόρτμουντ έκανε όποτε ήθελε φάση στην εστία του Κοστάντσο, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητά της και τα πολλά λάθη των παικτών του Βαλβέρδε, έχοντας κερδίσει κατά κράτος την μάχη του κέντρου. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ νωρίς στο ματς «πιάνοντας» στον ύπνο τους Γερμανούς. Η Ντόρτμουντ ισορόπισε γρήγορα το παιχνίδι και έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 26' έφτασε στην ισοφάριση με τον Λεβαντόφσκι να σημειώνει το πρώτο του γκολ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός στο 40' με την Ντόρτμουντ... να έχει πάει στα αποδυτήρια, έκανε το 2-1 με τον Τζιμπούρ και πήγε στην ανάπαυλα προηγούμενος στο σκορ.

Στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα λεπτά έμειναν πίσω από την σέντρα και άφησαν στην επίθεση μόνους τους Μιραλάς και Τζιμπούρ. Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να κάνει παιχνίδι και να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Κοστάντσο, μην έχοντας σε καλή μέρα το «όπλο της», τον Γκέτσε και με τον Κλοπ να κάνει γρήγορα-γρήγορα τις διορθωτικές του κινήσεις. Ωστόσο, επιθετικά η Μπορούσια παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετική με το α' ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε μέσω κάποιων στημένων να δημιουργήσει κινδύνους και σε μία από αυτές στο 78' έκανε και το 3-1 και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και το 3-1 έμεινε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρώτη του νίκη στην διοργάνωση και τους πρώτους του βαθμούς στον Όμιλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Μακούν (73' Μανιάτης), Τζιμπούρ, Μιραλάς (90' Φετφατζίδης)

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βειντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίζτσεκ, Σμέζλερ, Γκέτσε (83' Γκροσγκρέουτζ), Γκουντογκάν (56' Λάιτνερ), Μπέντερ, Πέρισιτς, Λεβαντόφσκι, Καγκάβα (65' Μπλαζικόφσκι).

Διαιτητής: Μπας Νάιχαους

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Keywords
Τυχαία Θέματα