Παραμένει μόνος πρώτος ο ΑΠΟΕΛ!

Ποιος θα το έλεγε ότι μετά από τρεις αγωνιστικές και αφού είχε επισκεφτεί Ντόνετσκ και Πόρτο, ο ΑΠΟΕΛ θα παρέμενε στην κορυφή του 7ου ομίλου και δεν θα το θεωρούσαν τρελό; Και όμως... Η ομάδα του Μίλαν Γιοβάνοβιτς συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, αφού άντεξε και στο Ντραγκάο, μένοντας στο 1-1, που σε συνδυασμό με το 2-2 της Σαχτάρ με τη Ζενίτ, την κρατάει στην πρώτη θέση με 5 βαθμούς! Από τα υπόλοιπα ματς της δεύτερης ημέρας της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League,

ξεχωρίζει το επιβλητικό 5-0 της Τσέλσι επί της Γκενκ, η νίκη της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2-1 επί της Βαλένθια, αλλά και το... φτωχό 2-0 με το οποίο επικράτησε εντός έδρας η Μπαρτσελόνα της Βικτόρια Πλτσεν.

Οι πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ στο Ντραγκάο με τον συνήθη ύποπτο Χουλκ, ο οποίος βρήκε δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 13'. Οι κύπριοι, όμως, απάντησαν άμεσα με τον Αϊλτον στο 19' και κατάφεραν να αντέξουν από εκεί και πέρα την ασφυκτική πίεση της Πόρτο. Μάλιστα, στο 63' ο Νούνο Μοράις έφτασε μία ανάσα από το 1-2, όμως ο Ελτον πρώτα και ο Ρολάντο στη συνέχεια, σταμάτησαν την προσπάθειά του, ενώ στις καθυστερήσεις ο Αντόρνο έχασε το... άχαστο σε τετ-α-τετ με τον Ελτον.

Στο άλλο ματς του 7ου ομίλου, Σαχτάρ και Ζενίτ δούλεψαν για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ και έμειναν στο 2-2, ένα αποτέλεσμα που δεν βόλεψε καμία από τις δύο. Το σκορ άνοιξε στο 15' ο Γουίλιαμ για λογαριασμό των ουκρανών, όμως ο Σιρόκοφ ισοφάρισε σε 1-1 στο 33'. Ο Λουίζ Αντριάνο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έβαλε και πάλι τη Σαχτάρ μπροστά στο σκορ, όμως ο Φαϊζούλιν έκανε το τελικό 2-2 στο 60'.

Στον 5ο όμιλο, μίλησαν οι έδρες, με την Τσέλσι να ξεσπάει πάνω στη δύσμοιρη Γκενκ και τη Λεβερκούζεν να παίρνει μια σημαντική νίκη επί της Βαλένθια. Το σκορ στο Στάμφορντ Μπριτζ άνοιξε νωρίς, μόλις στο 8ο λεπτό, ο Ραούλ Μεϊρέλες, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τόρες έκανε το 2-0. Ο ισπανός φορ βρήκε δεύτερη φορά δίχτυα στο παιχνίδι στο 27' και ο Ιβάνοβιτς στο 42' έκανε το 4-0 πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Το τελικό 5-0 έγραψε στο 72' ο Καλού.

Στη Μπάι Αρίνα, η Βαλένθια προηγήθηκε με τον Γιονάς στο 24', όμως η Λεβερκούζεν γύρισε το παιχνίδι και με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (στο 52' ο Σούρλε και στο 56' ο Σαμ) πήρε τη νίκη.

Τέλος, στον 8ο όμιλο, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα με τα μεγάλα φαβορί, Μπαρτσελόνα και Μίλαν, να παίρνουν άνετες νίκες με 2-0 έναντι των Βικτόρια Πλτσεν και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και οι συνθέσεις των σημερινών παιχνιδιών:
5ος όμιλος
Τσέλσι - Γκενκ: 5-0 (8' Μεϊρέλες, 11', 27' Τόρες, 42' Ιβάνοβιτς, 72' Καλού)
Τσέλσι (Βίλας-Μπόας): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Λουίζ, Μποσίνγκουα, Ρομέου, Λάμπαρντ, Μαλουντά, Μεϊρέλες, Τόρες, Ανελκά
Γκενκ (Μπέεν): Κέτελες, Μασουέρο, Βάντεν Μπόρε, Νγκονγκά, Χίλαντ, Τόζερ, Ντε Μπρούιν, Πούντιλ, Βόσεν, Μπαρντά, Μπούφελ

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Βαλένθια: 2-1 (52' Σούρλε, 56' Σαμ - 24' Γιονάς)
Μπάγερ Λεβερκούζεν (Ντουτ): Λένο, Ρέιναρτζ, Τοπράκ, Κάντλετς, Κάστρο,

Keywords
Τυχαία Θέματα