Ζει 30 χρόνια με την καρδιά ενός άλλου!

00:02 9/11/2012 - Πηγή: AEK365

Όταν ένας άνθρωπος υποβάλλεται σε μεταμόσχευση καρδιάς οι γιατροί δεν τους δίνουν παρά λίγα ακόμα χρόνια ζωής. Πόσω μάλλον όταν επρόκειτο για μεταμοσχεύσεις πολλά χρόνια πριν.

Ο Τζον Μακάφερτι, σήμερα 70 ετών, το 1982 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς με τους γιατρούς να του δίνουν πέντε χρόνια ακόμα καλής ζωής. Ο Μακάφερτι όμως, 30 χρόνια μετά, είναι ακόμα εδώ και υγιής βγάζοντας «νοκ-άουτ» τις προβλέψεις των γιατρών.

Μάλιστα, για να γιορτάσει αυτά τα 25 χρόνια επιπλέον ζωής φωτογραφήθηκε με τον γιατρό που του είχε κάνει τότε την εγχείριση, τον γνωστό Μάγκντι Γιακούμπ(ο

Μακάφερτι στη φώτο δεξιά)! Ο Μακάφερτι θεωρείται ως ένας από τους ασθενείς που έχουν ζήσει περισσότερο μετά από μεταμόσχευση.

Ο Μακάφερτι διαγνώστηκε στα 32 του με διατατική μυοκαρδιοπάθεια, η οποία μεγαλώνει την καρδιά και την κάνει αδύναμη. Οι γιατροί του έδιναν 10 μέρες ζωής, αλλά είχε μια πιθανότητα επιβίωσης αν προχωρούσε σε μεταμόσχευση που ακόμα ήταν σε αρχικά στάδια και αυτός πήρε το ρίσκο.

Ο Μακάφερτι ποτέ δεν θέλησε να γνωρίσει την οικογένεια του ανθρώπου που του έδωσε την καινούρια του καρδιά, ενός νεαρού άντρας που πέθανε σε ατύχημα με τη μηχανή του, καθώς θεωρεί ότι θα ήταν επώδυνο.

Όπως λέει χρωστάει τα πάντα στον δότη που του έδωσε την τέλεια καρδιά, αλλά και στον εξαιρετικό γιατρό, τον Γιακούμπ, που του έδωσε την καινούργια του ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα