«Υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί...»

21:06 25/1/2012 - Πηγή: AEK365

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει μια συζήτηση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φίλιππου Πετσάλνικου κατά την χθεσινή ψηφοφορία των άρθρων του πολυνομοσχεδίου η οποία δεν καταγράφηκε στα πρακτικά. Όμως η συζήτηση των δυο αντρών «πιάστηκε» από τα ανοικτά μικρόφωνα τροφοδότησε μια σειρά

από σενάρια πολιτικής αστάθειας.

Ειδικότερα, τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι καταψηφίζεται το άρθρο 29 ο κ. Βενιζέλους σηκώθηκε από τα υπουργικά έδρανα και ακούγεται να λέει «Δώστε μου το αποτέλεσμα να ενημερώσω τον πρωθυπουργό να ξέρει τι θα κάνει, αν έχει την πλειοψηφία ή δεν την έχει»

Λίγα λεπτά μετά, ο Βενιζέλος φαίνεται στην κάμερα της Βουλής να συζητά με τον Πετσάλνικο προφανώς για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Τα ανοιχτά μικρόφωνα εκείνη την ώρα «συνέλαβαν» τον Βενιζέλο να λέει «υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί».

Φυσικά η φράση αυτή, σε συνδυασμό με την προηγούμενη δημιούργησε αμέσως έντονη παραφιλολογία σχετικά με τις εξελίξεις και πολλοί αναρωτιούνται αν η παραίτηση αφορούσε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ή τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος και είχε την ευθύνη του άρθρου.

Πάντως κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παντελής Καψής ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα και διέψευσε κατηγορηματικά ότι πρόκειται να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα