«Κηδεία» στην Τούμπα

19:57 25/1/2012 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1 (1-2 Παράταση)

ΓΗΠΕΔΟ: ΤΟΥΜΠΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΟΜΙΝΗΣ (ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)

Τα πάνω-κάτω έφερε στη Τούμπα ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον ΠΑΟΚ νικώντας τον στη

παράταση. Οι Θεσσαλονικείς πήραν πρώτοι το προβάδισμα με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, (οφ-σάιντ ο Σαλπιγγίδης) ωστόσο έδειξαν να επαναπαύονται στο μοναδικό αυτό τέρμα. Στο 90' ο Γλύκος έδωσε ουσιαστικά ανάσα ζωής στον Ατρόμητο αφού η κακή εκτίμησή του στη σέντρα-σουτ του Φυτανίδη είχε ως αποτέλεσμα την ισοφάριση. Στη παράταση οι Περιστεριώτες μετέφεραν το άγχος στον ΠΑΟΚ αφού ο Μπρίτο μόλις μετά την σέντρα του πρώτου μέρους σκόραρε για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι έδειχναν ότι έχουν παραδοθεί αφού κούραση και Ιτάνζ δεν τους επέτρεψαν να ελπίζουν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με πολύ διάθεση και πάθος μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι επιθετικές γραμμές των ομάδων έδειχναν να είναι σε καλή κατάσταση με την μπάλα να κυκλοφορεί γρήγορα. Η άμυνα ωστόσο δεν λειτούργησε με τον ίδιο ρυθμό αφού οι αμυνόμενοι των εκατέρωθεν εστιών έκαναν αρκετά λάθη δίνοντας "τροφή" στους επιθετικούς.

Σε κακή μέρα πρέπει να ήταν ο Μπρούνο Τσιρίλο αν σκεφτεί κανείς πως τα λάθη του ΠΑΟΚ ξεκινούσαν από αυτόν και ήταν η ... πηγή αντεπίθεσης για τους Περιστεριώτες.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε την σημαντικότερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος αφού στο 18' ο Καραγκούνης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γλύκο ωστόσο η λόμπα του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του νεαρού τερματοφύλακα.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει με πέναλτι σε μία αρκετά αμφισβητούμενη φάση. Ο Σαλπιγγίδης δέχεται την μπάλα και σε προσπάθεια να ντριπλάρει τον Τομάς, η μπάλα βρίσκει το χέρι του Άγγλου αμυντικού και τον Κομίνη να δείχνει την άσπρη βούλα. Όπως έδειξε το ριπλέι αργότερα, ο Σαλπιγγίδης δεν καλυπτόταν από κανέναν αμυντικό του Ατρόμητου που σημαίνει πως ήταν σε θέση οφ-σάιντ. Ο Λίνο ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε κάτι το αξιοπρόσεκτο εκτός των διαμαρτυριών του Γιώργου Δώνη προς τον επόπτη που δεν σήκωσε το σημαιάκι στην φάση του πέναλτι.

Η συνέχεια στο δεύτερο 45λεπτο είχε τον ΠΑΟΚ ως πρωταγωνιστή αφού εκείνος είχε τις πρωτοβουλίες και την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Και οι δύο ομάδες είχαν κάποιες στιγμές μπροστά στην εστία των τερματοφυλάκων ωστόσο δεν κατάφεραν να τους απειλήσουν ιδιαίτερα.

Το ματς μετά το 60' άρχισε να έχει χαμηλό ρυθμό με τον Ατρόμητο να μην μπορεί να ισοφαρίσει. Φτάνουμε στο 90' όπου ο Γλύκος δίνει ελπίδες στον Ατρόμητο. Ο Φυτανίδης έκανε την σέντρα-σουτ έξω από την περιοχή με τον Γλύκο να κάνει λάθος εκτίμηση και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Το ματς οδηγήθηκε με αυτό το τέρμα στη παράταση με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να σκοράρει πριν καλά κάνουν την σέν

Keywords
Τυχαία Θέματα