Βιντιάδης: Θέλουμε πάνω από 48 δόσεις

09:37 9/2/2013 - Πηγή: AEK365

Το βασικό αίτημα του Δημήτρη Βιντιάδη για να μπει στην ΠΑΕ ΑΕΚ είναι οι δόσεις αποπληρωμής των χρεών της ΑΕΚ προς το δημόσιο να τροποποιηθούν σε άνω των 48. Είναι μία προϋπόθεση την οποία ο ίδιος ο Βιντιάδης ξεκαθάρισε προς την ΠΑΕ, μέσω και της τελευταίας του επιστολής, την οποία αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα γράφει:

"Τελικά ο Δημήτρης Βιντιάδης έχει ξεκαθαρίσει και κάτι τις τελευταίες μέρες. Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή του μέσω mail στον Ανδρέα Δημητρέλο που ήταν και το τελευταίο «σημάδι» που έδωσε πριν από την Γ.Σ. ενημέρωσε πως «δεν υπάρχει πρόταση για να κάνουμε αυτή τη στιγμή και δεν μπορεί να υπάρξει εφόσον οι δόσεις δεν γίνουν περισσότερες από 48».
Ήταν μια επισημοποίηση και γραπτώς της θέσης την οποία διατύπωσε και στην τελευταία του συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Μια θέση με την οποία πλέον ο Βιντιάδης περνάει ξεκάθαρα στην χρήση του επιχειρήματος της ρύθμισης των χρεών, σαν εμπόδιο αυτή τη στιγμή για την προσπάθεια του.
Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το επιχείρημα είναι βάσιμο. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα για την ΑΕΚ και στην ουσία ο Βιντιάδης έχει δίκιο όταν ισχυρίζεται ότι και οι 48 δόσεις είναι λίγες. Στην πραγματικότητα η κατάσταση για κάθε υποψήφιο επενδυτή στην ΠΑΕ ΑΕΚ αρχίζει να γίνεται πιο βατή, αν οι δόσεις γίνουν τουλάχιστον 60 και το μηνιαίο ποσό που θα πρέπει να πληρώνει η εταιρεία, να είναι περίπου στις 350 χιλ. ευρώ.
Όχι ότι είναι μικρό κι αυτό το ποσό. Ωστόσο από 600 χιλ. ή και περισσότερα σίγουρα είναι πολύ καλύτερα.
Επίσης μέσω της θέσης που εκφράζει ο Βιντιάδης, αναδεικνύεται ένα πρόβλημα για το οποίο δεν μπορεί να βρεθεί λύση, αν η Πολιτεία δεν το πάρει απόφαση πως η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα επιβιώσει αν δεν γίνει η συγκεκριμένη ρύθμιση.
Δεν είναι κάτι το πρωτοφανές βέβαια... Ο ΠΑΟΚ προχωράει με «παγωμένα» χρέη εδώ και πέντε χρόνια. Ενώ ο Ιβάν Σαββίδης πρόσφατα έλαβε το μήνυμα μετά τη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, ότι μπορεί να γίνει για την ομάδα της Θεσσαλονίκης μια νέα ρύθμιση. Ίσως όχι στα στάνταρ που ζήτησε ( δηλαδή πλήρη παραγραφή προστίμων και προσαυξήσεων ), αλλά σίγουρα αρκετά ευνοϊκή. Γιατί λοιπόν να ... στραγγαλιστεί η ΑΕΚ;
Δίκιο έχει λοιπόν ο Βιντιάδης, αλλά το ζήτημα είναι τι κάνει ο ίδιος για να βοηθήσει. Πάει να κλείσει βδομάδα ακόμη κι από αυτή του την τοποθέτηση και ακόμη δεν έχει έρθει σε επαφή με την διοίκηση για το πώς θα κινηθούν στις επαφές με την Πολιτεία.
Ο Σαββίδης πήγε και μίλησε σαν χρηματοδότης πλέον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σαν εγγυητής για τα χρήματα που πρότεινε να δώσει.
Ο Δημητρέλος αντίστοιχα δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Πρέπει ο Βιντιάδης να είναι μαζί του, να εγγυηθεί για την τήρηση της όποιας νέας ρύθμισης και να ξεκαθαρίσει και στην Πολιτεία, πως αν υπάρξει αυτή η διευκόλυνση, είναι σε θέση να δώσει λύση στο αδιέξοδο της ΑΕΚ. Είναι όμως ή η επίκληση αυτού του βάσιμου επιχειρήματος είναι προσχηματική;
Ο ίδιος καλείται να το αποδείξει πλέον. Αν μέσα στην επόμενη εβδομάδα τουλάχιστον, δεν είναι σε θέση να πάει μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ σε ραντεβού με τον Υπουργό, τότε αν κάτι φαίνεται, είναι ότι δεν είναι καν σε θέση να παρουσιάσει κάτι, ακόμη και με δεδομένη την επίλυση του θέματος των δόσεων.
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που λόγω Σαββίδη και ΠΑΟΚ, το κλίμα φαίνεται να είναι ευνοϊκό για να πέσει στο τραπέζι το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα. Κι όχι μόνο αυτό... Είναι και οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Σαρρή, σύμφωνα με τις οποίες είναι θέμα ημερών να ολοκληρωθεί η συμφωνία της Ομοσπονδίας με Σούπερ Λίγκα και ΠΣΑΠ, για τη ρύθμιση των οφειλών των ΠΑΕ σε ποδοσφαιριστές από προσφυγές..."

Keywords
Τυχαία Θέματα