Βελγικά ΜΜΕ: Στην Ελλάδα ο εγκέφαλος των τζιχαντιστών

14:55 17/1/2015 - Πηγή: AEK365

Την Ελλάδα εμπλέκουν βελγικά μέσα ενημέρωσης για το χτύπημα που ετοίμαζαν τζιχαντιστές και απετράπη έπειτα από μάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Βερβιέ.
Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, πρόκειται για άνδρα ο οποίος επέστρεψε από τις μάχες στη Συρία και τώρα βρισκεται στην Ελλάδα. Κατά τις ίδιες πηγές, ο άνδρας αυτός είχε ύποπτες

τηλεφωνικές συνομιλίες με έναν κρατούμενο στις φυλακές της Λιέγης προκειμένου να συντονίσουν επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων. Ο κρατούμενος είναι αδερφός ενός από τους δύο τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στη μάχη στο Βερβιέ.
Σύμφωνα με το φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, η έρευνα για τον πυρήνα άρχισε στο διάστημα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά λόγω ύποπτων τηλεφωνημάτων που δεχόταν ένας κρατούμενος στη φυλακή του Λάντιν, κοντά στη Λιέγη (ανατολικό Βέλγιο).Σύμφωνα με το VTM, τα τηλεφωνήματα αυτά εντοπίσθηκε ότι έγιναν από την Ελλάδα.
Η "Ντερνιέρ Ερ" προσθέτει πως ο ύποπτος μπορεί επίσης να βρίσκεται στην Τουρκία. "Οι ερευνητές μας καταζητούν τον χρηματοδότη και αρχηγό του τζιχαντιστικού πυρήνα" Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, κυρίως με τη βοήθεια του FBI, υποστηρίζει η εφημερίδα "Λα Ντερνιέρ Ερ". Πρόκειται για 27χρονο , ο οποίος έχει ενταχθεί στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και είναιέλγος μαροκινής καταγωγής που μεγάλωσε στο Μόλενμπεεκ, μια λαϊκή συνοικία των Βρυξελλών
Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, οι βελγικές μυστικές ζήτησαν τη συνδρομή των ελληνικών αρχών αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.
Οι ελληνικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι ενημερώθηκαν και έλαβαν στοιχεία του καταζητούμενου με διεθνές ένταλμα, αλλά μεχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει τα ίχνη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα