Νέα τροπή στην υπόθεση Κατσούλη

12:50 17/1/2015 - Πηγή: AEK365

Νέα ανατροπή δεδομένων σημειώνεται στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς, Κώστα Κατσούλη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του eΚρήτη, στην ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής που εκδόθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, αναφέρεται ότι "δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί ιατροδικαστικά και με απόλυτη επιστημονική ασφάλεια ο τραυματικός χαρακτήρας της ενδοεγκεφαλικής-υπαραχνοειδούς αιμορραγίας

που αποτέλεσε και την αιτία θανάτου" του άτυχου άνδρα.
Με λίγα λόγια, οι ιατροδικαστές δεν μπορούν να πουν ότι η εγκεφαλική αιμορραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Κατσούλη, προήλθε από τραυματισμό.
Ειδικότερα, στην έκθεση αναφέρεται- μεταξύ άλλων- ότι δεν μπορεί να "αποκλεισθεί ότι ισχυρά πλήξη της κεφαλής ή και ισχυρά δόνηση αυτής, χωρίς εμφανή αντικειμενικά ευρήματα, να λειτούργησε εκλυτικά στην εμφάνιση της ενδοεγκεφαλικής-υπαραχνοειδούς αιμορραγίας".
Ωστόσο, στη συνέχεια, γράφεται ότι κατά τον ιστολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον εγκέφαλο του άτυχου Κατσούλη από το Α' Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε διάγνωση για "εγκεφαλική αμυλοειδική αγγειοπάθεια", η οποία ωστόσο δεν μπορεί ούτε να αποκλειστεί, αλλά ούτε και να επιβεβαιωθεί ότι σχετίζεται με την εγκεφαλική αιμορραγία που προκάλεσε τον θάνατο του 46χρονου.
Σύμφωνα, πάντα με έγκυρες πηγές του eΚρήτη, στην έκθεση, ο καθηγητής υπό τον οποίο πραγματοποιήθηκε ο ιστολογικός έλεγχος, ισχυρίζεται ότι η εγκεφαλική αμυλοειδική αγγειοπάθεια προϋπήρχε και δεν σχετίζεται με προηγηθέντα τραυματισμό.
Κοινώς, η εγκεφαλική αμυλοειδική αγγειοπάθεια από την οποία έπασχε ο Κατσούλης, μπορεί να προκάλεσε (μπορεί και όχι) την εγκεφαλική αιμορραγία που του κόστισε τελικά τη ζωή, ωστόσο -σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική εξέταση- η εν λόγω πάθηση προϋπήρχε των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο γήπεδο του Ηροδότου.

Πηγή: ekriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα