«Θα θυσιαστώ για να γίνει το γήπεδο»

13:08 17/1/2015 - Πηγή: AEK365

Η στάση του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας για να μη γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στην περιοχή, οδήγησε τον γνωστό, στους Ενωσίτες, φίλο της ομάδας Βάκη σε απεργία πείνας. Από την Παρασκευή ο οπαδός του «δικέφαλου», έχει σηκώσει το πανό του στο οποίο αναγράφεται το μήνυμα:

«Από μικρό παιδάκι εσένα αγαπάω. Απεργία Πείνας 16-1. Γήπεδο εδώ και τώρα. R21».

Ειρηνικά και μέσα από τη...

σιωπή της απεργίας πείνας προσπαθεί να φωνάξει, ώστε να μπει στην τελική ευθεία η δημιουργία του «σπιτιού» της ΑΕΚ. Το gazzetta.gr τον συνάντησε στον κεντρικό δρόμο στον οποίο κάποτε δέσποζε το «Νίκος Γκούμας». Φορώντας ένα μαύρο μπουφάν και έχοντας το κασκόλ της ομάδας τυλιγμένο στο λαιμό του, μας συνάντησε με το χαμόγελο στα χείλη. Το χαμόγελο που του επιτρέπει να αισιοδοξεί ότι ο αγώνας του θα έχει αποτέλεσμα. Αυτό που θέλει είναι να φέρει κι άλλους οπαδούς στο πλευρό του, ώστε η δύναμη της φωνής τους να φτάσει στα αυτιά των αρμόδιων φορέων. Κάτσαμε μαζί του για κάτι περισσότερο από μισή ώρα.

Ο Βάκης τη.. βγάζει με νερό και τσάι και τσιγάρα. Ούτε καφέ δεν δέχεται να τον κεράσουν. Το μόνο που του πήγαν ήταν ένα ζευγάρι μαύρα γάντια και ένα σλίπινγκ μπαγκ. Όσο θα περνούν οι μέρες και θα τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του θα ήθελε μια σκηνή για να μην είναι εντελώς εκτεθειμένος στο κρύο. Αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής, κάτοικοι αλλά και φίλοι της ομάδας ερχόντουσαν για να τον δουν. Του έδειχναν το ενδιαφέρον τους. Λίγο, μετά τη δική μας παρουσία εκεί, ήρθε ένας οπαδός της ομάδας από τον Κορυδαλλό. Βλέποντάς τον δάκρυσε, τον αγκάλιασε και του είπε στ΄αυτί: «τι έκανες ρε φίλε; Με τρέλανες;»

Όσο περνούσαν τα λεπτά ερχόντουσαν κι άλλοι... κι άλλοι. Δεν είναι ακόμη, όμως, αρκετοί για τον Βάκη, περιμένει όλο και περισσότερους.

Γιατί, όμως, ένας άντρας 45 ετών, πατέρας δύο παιδιών οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση;

«Πρέπει να γίνει το γήπεδό μας. Τόσα χρόνια δεν ζητούσαμε από κανέναν να κάνει το γήπεδο γιατί δεν είχαμε νύχια να ξυστούμε Τώρα, λοιπόν, που έχουμε μπαίνουν πάλι χίλια δύο εμπόδια για να μη γίνει το γήπεδο».

Γιατί τώρα όμως και όχι πιο πριν;

«Αν με άφηναν τα παιδιά μου θα έβγαινα πριν δύο μήνες», μας απαντάει και ξεκαθαρίζει στέλνοντας το μήνυμα σε όλες του αρμόδιους φορείς: «Θα το τραβήξω ως το τέλος. Ας θυσιαστεί ένας, τουλάχιστον να γίνει το γήπεδο».

Το μήνυμά του στον κόσμο της ΑΕΚ είναι να έρθουν όλοι στο πλευρό του για να τελειώσουν όλοι ενωμένοι αυτό που ξεκίνησε ο ίδιος στις 16/1.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα