«Αν δεν γίνει το γήπεδο, η Φιλαδέλφεια θα... τελειώσει»

14:29 17/1/2015 - Πηγή: AEK365

Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις επιπτώσεις που θα φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια η μη κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Λίγες ημέρες μετά την επιτόπια έρευνα που κάναμε στα καταστήματα της πόλης και την επιθυμία όλων να επιστρέψει το σπίτι της ΑΕΚ, η πρόεδρος των καταστημάτων της περιοχής, Βάνα Κανάκη, μιλάει στο aek365

και εξηγεί με επιχειρήματα και αγωνία τους λόγους που πρέπει η "Αγιά Σοφιά" να κατασκευαστεί... χθες. Όπως και οι επιχειρηματίες, αλλά και οι υπάλληλοι αγωνιούν γι' αυτό το θέμα, έτσι και η κ. Κανάκη, που ζει καθημερινά τα προβλήματα της πόλης, μας εξηγεί πως ΜΟΝΟ το γήπεδο της ΑΕΚ θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα την κάνει βιώσιμη.

"Είναι η μόνη ελπίδα να ανέβει η περιοχή. Το γήπεδο όχι μόνο θα κάνει καλό, αλλά είναι η τελευταία ελπίδα της πόλης να ζήσει", μας λέει η κ. Κανάκη και εξηγεί: "Ήδη με την εξαγγελία του γηπέδου έχουν νοικιαστεί πολλά μαγαζιά που ήταν ξενοίκιαστα για χρόνια. Έχουν ανέβει τα ενοίκια κι όμως νοικιάστηκαν. Οι επιχειρηματίες ήδη άρχισαν να βάζουν τα χρήματά τους, να δίνουν δουλειά στον κόσμο, μόνο με την προοπτική του γηπέδου. Αυτό περιμένουν για να αντέξουν και να τα βγάλουν πέρα. Σε διαφορετική περίπτωση θα δούμε ξανά λουκέτα και ανεργία.

Με βάση της κινήσεις του δημάρχου υπάρχει το ερώτημα αν θα γίνει το γήπεδο κι όμως επενδύουν. Καταλαβαίνει κανείς τι θα γίνει εφόσον γίνει το γήπεδο. Θα γίνουν συναυλίες. Τη Φιλαδέλφεια ποιος την ήξερε, πριν την ΑΕΚ; Ποιος την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο; Η ΑΕΚ! Μέρες δόξας θα έχει πάλι η Φιλαδέλφεια με αυτό το γήπεδο. Πιστεύω και θα γίνει το γήπεδο, γιατί θα καταλάβουν όλοι ότι θα προσφέρει στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην παιδεία. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε θέμα γηπέδου, θα έπρεπε να τεθεί αυτό το θέμα! Πριν καν βγει η άδεια ανέγερσης υπάρχει ανάπτυξη στην περιοχή. Θα γίνουν παράπλευρα έργα. Θα έρθει το Μετρό. Έχετε δει ποια είναι τα σχέδια για το Μέτρο; Απίστευτο να έρθει όλο αυτό στην πόλη μας. Και θα έρθει μόνο με το γήπεδο. Αν δεν είναι ανάπτυξη όλο αυτό τι είναι; ".

Όσο για το που ελπίζει η κ. Κανάκη; "Θέλω να ελπίζω στο πείσμα του Μελισσανίδη και ότι θα γίνει το γήπεδο".

Σχετικά τώρα με το εμπορικό κομμάτι και την καθημερινότητα της περιοχής η πρόεδρος των καταστημάτων, απαντώντας αν μπορεί να βρεις κάτι αρνητικό που θα φέρει ένα τέτοιο έργο, τονίζει: "Στο εμπορικό κομμάτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, γιατί δεν θα δημιουργηθεί. Το μόνο που μπορεί να πεις σαν πιθανό αρνητικό είναι ότι μπορεί να γίνονται φασαρίες. Αλλά δεν το προεξοφλεί κανείς αυτό. Το γήπεδο υπάρχει για δεκαετίες. Πόσα επεισόδια έγιναν όλα αυτά τα χρόνια που αξίζει να συζητηθούν. Αυτοί που έχουν μεγαλύτερες αντιρρήσεις είναι αυτοί που έχουν έρθει τελευταία στη Φιλαδέλφεια. Ο παλιός κάτοικος το θέλει το γήπεδο. Ξέρω ανθρώπους μεγάλους σε ηλικία που μου λένε "ζω να δω το γήπεδο ξανά και μετά να πεθάνω". Είναι συγκλονιστικό... Για μας είναι οι πρόγονοί μας αυτό το γήπεδο. Έχει και συναισθηματικό λόγο. Κανείς παλιός Φιλαδελφειώτης δεν λέει "όχι" στο γήπεδο. Την αγαπούν την ΑΕΚ και την θέλουν. Η ιστορία του γηπέδου, είναι η ζωή μας. Είναι δημιούργημα των προσφύγων αυτό το γήπεδο. Όταν δημιουργείς κάτι και το καταστρέφεις είναι σαν να σκοτώνεις τους προγόνους μας. Είναι σαν να "σκοτώνουμε" τους προγόνους μας. Όχι, δε το θέλουμε αυτό! Θέλουμε το γήπεδο και πρέπει να γίνει το γήπεδο".

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα