Βαυαρική προέλαση κορυφής

18:35 3/12/2011 - Πηγή: AEK365

ΓΕΡΜΑΝΙΑ BUΝDESLIGA-15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: 4-1

ΓΗΠΕΔΟ: «Αλιάνζ Αρίνα»

Στην 1η θέση της Γερμανίας ανέβηκε η Μπάγερν Μονάχου, αφού νίκησε με 4-1 την Βέρντερ Βρέμης στο ντέρμπι της «Αλιάνζ Αρίν» φθάνοντας τους είκοσι εννέα βαθμούς, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες. Οι Βαυαροί πήραν προβάδισμα στο 22' όταν ο Αλάμπα με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Ριμπερί μόνο απέναντι στον Μίελιτς, και ο Γάλλος με δεξί πλασέ έκανε

το 1-0. Η Μπάγερν άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 32' όταν ο Μίλερ τροφοδότησε τον Γκόμεζ, ο οποίος σούταρε από την μικρή περιοχή αλλά ο Νάλντο απομάκρυνε προ της τελικής γραμμής. Η Βέρντερ έχασε καλή ευκαιρία στο 39' όταν ο Μαρίν εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά για τον Πιζάρο όμως ο Νόιερ έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 52' όταν ο Μαρίν τροφοδότησε τον Ρόζενμπεργκ, ο οποίος με αριστερό σουτ από τα 18 μέτρα έκανε το 1-1. Η Βέρντερ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 65' όταν το σουτ του Μαρίν από τα 20 μέτρα «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ. Οι Βαυαροί πήραν προβάδισμα στο 69' όταν ο Γκόμεζ κέρδισε πέναλτι από τον Βολφ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρόμπεν κάνοντας το 2-1. Η Μπάγερν «κλείδωσε» την νίκη στο 77' με δεξί σουτ του Ριμπερί από την μικρή περιοχή, ενώ στο 81' η Βέρντερ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χάντ. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Ρόμπεν στο 83' με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ριμπερί από τον Παπασταθόπουλο δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη των Βαυαρών.

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.: Νόιερ, Μπατστούμπερ, Μπόατενγκ, Φαν Μπούιτεν, Λαμ, Λουίς Γκουστάβο, Αλάμπα (60' Ρόμπεν), Κρόος, Μίλερ (90' Πράνιτς), Ριμπερί (90' Κοντέντο), Γκόμεζ.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡ.: Μίελιτς, Παπασταθόπουλος, Βολφ, Νάλντο, Ιγκνιόφσκι, Μπαρτφρέντε, Φριτς, Χάντ, Μαρίν (74' Βάγκνερ), Αρναούτοβιτς (46' Ρόζενμπεργκ-84' Γουέσλι), Πιζάρο.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: 1-1

ΓΗΠΕΔΟ: «Μπορούσια Παρκ»

Στην 2η θέση της βαθμολογίας υποχώρησαν Γκλάντμπαχ και Ντόρτμουντ, αφού αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο ντέρμπι του «Μπορούσια Παρκ» για την 15η Αγωνιστική, φθάνοντας τους τριάντα βαθμούς έκαστος. Η Γκλάντμπαχ απείλησε στο 7' με τον Μπομπαντίγια να αστοχεί σε κεφαλιά, ενώ στο 16' η Ντόρτμουντ άγγιξε το γκολ όταν ο Σαντάνα τροφοδότησε τον Λεβαντόφσκι που σούταρε από την μικρή περιοχή αλλά ο Τεν Στέγκεν έδιωξε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι «φλέρταραν» με το 0-1 στο 23' όταν ο Γκουντογκάν πάσαρε στον Καγκάβα που πλάσαρε άουτ από το ύψος του πέναλτι. Η Γκλάντμπαχ άγγιξε το προβάδισμα στο 35' όταν ο Αράνγκο τροφοδότησε τον Χάνκε που σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως ο Φαϊτενφέλερ έδιωξε σε κόρνερ. Η Ντόρτμουντ έκανε το 0-1 στο 40' όταν ο Γκέτσε σέντραρε από τα δεξιά για τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Τεν Στέγκεν. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 60' με τον Χάνκε να αστοχεί σε κεφαλιά μετά από σέντρα του Νοιστάντερ, ενώ στο 67' η Ντόρτμουντ «άγγιξε» το 0-2 όταν ο Γκέτσε τροφοδότησε τον Λεβαντόφσκι που σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή. Η Γκλάντμπαχ ισοφάρισε στο 72' όταν ο Μπομπαντίγι

Keywords
Τυχαία Θέματα