Τριάρα με... σφραγίδα Παπουλή ο ΟΦΗ, 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Στις επιτυχίες επέστρεψε ο ΟΦΗ μετά από δύο διαδοχικές ήττες. Με πρωταγωνιστή τον Φώτη Παπουλή, που είχε μία ασίστ και ένα γκολ, το σύνολο του Νίκου Αναστόπουλου κέρδισε στο Ηράκλειο 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης και σκαρφάλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς. Οι κρητικοί ουσιαστικά καθάρισαν το παιχνίδι με δύο γρήγορα γκολ

στις αρχές της επανάληψης, όταν ο Σίσιτς άνοιξε το σκορ στο 50' και ο Παπουλής διπλασίασε τα τέρματα στο 57'. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ζόρντι Λόπεζ στις καθυστερήσεις. Αγνώριστη η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, συγκριτικά με την εξαιρετική εμφάνιση, που έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό, μόνο στο διάστημα 35'-45' έδειξε να διεκδικεί κάτι από το ματς.

"Αχρωμο" και "άγευστο" το α' μέρος στο Γεντί Κουλέ με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως τα νώτα τους και να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Ο ΟΦΗ από τα πρώτα λεπτά ανάλαβε την κατοχή, την οποία και διατήρησε καθ' όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, ωστόσο στην τελική πάσα χώλαινε, με αποτέλεσμα να μην απειλεί τον Χακόμπο. Η μοναδική φορά, που χρειάστηκε να επέμβει ο ισπανός... γίγαντας ήταν σε σουτ του Σουμπίνιο στο 10'.

Ο Αστέρας δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει το μηδέν, αλλά από δημιουργία... τίποτα. Ο Περόνε πάντως παραλίγο να πετύχει ένα από τα γκολ της χρονιάς, αφού στο 34' με σουτ περίπου από τη σέντρα ανάγκασε τον Κάρολ σε δύσκολη επέμβαση. Ο Τσιώλης βλέποντας την επιθετική ανυπαρξία των παικτών του, έριξε στη μάχη τον Μπρέσκα στο 35' και με τον σλοβάκο πρωταγωνιστή οι αρκάδες στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβασαν ταχύτητα. Αν μάλιστα ο Μπρέσκα ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο 45' θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Κάρολ φώναξε παρών.

Το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε και ο ΟΦΗ καθάρισε το ματς με δύο γρήγορα γκολ, στα οποία φέρει μεγάλη ευθύνη ο Χακόμπο. Στο 50' ο ισπανός παραχώρησε ένα εύκολο κόρνερ, που θα μπορούσε να αποφύγει, και στην εξέλιξη της φάσης ο Σίσιτς άνοιξε το σκορ με το κεφάλι από σέντρα του Παπουλή. Ο έλληνας ακραίος από δημιουργός έγινε σκόρερ στο 57', καθώς μετά από ασθενή απόκρουση του Χακόμπο σε φάουλ του Σίσιτς, βρέθηκε αμαρκάριστος σε κενή εστία και από κοντά δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 2-0.

Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, είχε μία καλή φάση με τον Μάρτινς και άλλη μία με τον Χούλι, την οποία αποσόβησε ο Κάρολ , αλλά οι γηπεδούχοι είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους και με άνεση κρατούσαν το υπέρ του προβάδισμα. Ο ΟΦΗ μάλιστα βρήκε την ευκαιρία να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τη Δόξα Δράμας και τράβηξε ουσιαστικά χειρόφρενο οπισθοχωρώντας στην περιοχή του Κάρολ. Παρ' όλα αυτά στις καθυστερήσεις σημείωσε και τρίτο γκολ με τον Ζόρντι Λόπεζ να νικάει με εντυπωσιακό τρόπο τον Χακόμπο για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα