Το 6-0 του Λιόγα

18:25 3/12/2011 - Πηγή: AEK365

Του Γιώργου Νικολάου

«Ο Δημήτρης (Λιόγας) έχει βάλει ξεκάθαρους κανόνες στην ομάδα», είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ο συνεργάτης του, Κώστας Ζέρβας, προκειμένου για την ΑΕΚ. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και σήμερα. Η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρους κανόνες και απέναντι στον (έστω υποδεέστερο) Ερμή Λαγκαδά, σε σημείο που σχεδόν να ανατρέπεται το «μότο» περί «λίγης» ποσοτικά ομάδας. Ο Λιόγας χρησιμοποίησε στο 6-0 σερί νικών και τους δώδεκα παίκτες και θα χρησιμοποιούσε

και τον... δέκατο τρίτο (τον ομογενή Μαγουλά που είδε το ματς από τον πάγκο με πολιτική περιβολή), αν είχε τη δυνατότητα.

Ο Βασιλόπουλος για πολλοστή φορά αγωνίστηκε τραυματίας. Δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος, αλλά ανέδειξε τα αδιαμφισβήτητα ηγετικά στοιχεία, που τον χαρακτηρίζουν, έβαλε πάλι τα κρίσιμα καλάθια και μοίρασε 6 ασίστ. Αποχώρησε... κουτσαίνοντας από το κλειστό, καθώς δέχθηκε μία γονατιά, που τον πόνεσε! Κουτσαίνοντας, με πάγο στο αριστερό γόνατο, αποχώρησε και ο Μάντζαρης, που έδωσε μάχες κυρίως στην άμυνα.

Ο Δέσπος κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια και ήταν η αιχμή του δόρατος για την ΑΕΚ. Ο αθόρυβος Κούρτης με 17 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο αναγεννημένος Νοέας με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο νεαρός Μαγκώνης θα έχει να θυμάται, ότι αγωνίστηκε 4 λεπτά, με 1/3 δίποντα, ενώ όταν αντικαταστάθηκε, χειροκροτήθηκε παρατεταμένα από τους οπαδούς της ΑΕΚ! Ο έφηβος Φωτητζόγλου (3 λεπτά) και ο τέως έφηβος Κοκκινόπουλος (23 δευτερόλεπτα) πήραν κι αυτοί συμμετοχή, σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε ιδανικά για την ΑΕΚ, που έχει δρόμο μπροστά της, αλλά εντός του παρκέ βρήκε βηματισμό.

Μένει να βρει βηματισμό και εκτός...

Keywords
Τυχαία Θέματα