Το θαύμα του Λεβάντε

15:10 24/10/2011 - Πηγή: AEK365

Αν κάποιος υποστήριζε τον Αύγουστο πως η ομάδα από το Λεβάντε θα ήταν πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα στα τέλη Οκτωβρίου, το πιθανότερο είναι να τον έπαιρναν για τρελό. Και θα μπορούσαν να μην τον πάρουν άλλωστε, όταν μιλάμε για μια ομάδα με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ στην κατηγορία, με μέσο όρο μισθού ανά παίκτη στις 400 χιλιάδες ευρώ κι έναν άπειρο προπονητή.
Με τη χθεσινή τους νίκη κόντρα στη Βιγιαρεάλ, τα «βατράχια» πραγματοποίησαν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους που μετρά 102 ολόκληρα χρόνια.

Μάλιστα οι 6 συνεχόμενες νίκες είναι το καλύτερο σερί της Λεβάντε σε όλες τις κατηγορίες.
Με όπλο της την σκληρή άμυνα και την αποτελεσματικότητα στις αντεπιθέσεις, το συγκρότημα του Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Να προσπεράσει δηλαδή της Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Έστω κι αν το όνειρο δεν κρατήσει για πολύ, η Λεβάντε ήδη έχει πετύχει κάτι αξιοθαύμαστο κι έχει κερδίσει τη συμπάθεια όλων.

Οι «αποτυχημένοι»

Το ρόστερ της Λεβάντε αποτελείται από παίκτες, οι οποίοι σχεδόν όλοι έφτασαν στην ομάδα με τη στάμπα του αποτυχημένου. Πάρτε για παράδειγμα τον Νάνο, ο οποίος στη Μπέτις δεν κατάφερε να πείσει και μάλιστα δόθηκε δανεικός στη Βαγιαδολίδ, ενώ φέτος δίνει απαντήσεις. Παρόμοια η περίπτωση και του Αρούνα Κονέ. Ο Ιβοριανός ανήκει στη Σεβίλλη, η οποία ωστόσο δεν τον υπολογίζει και τον δίνει δανεικό τα τελευταία χρόνια. Πέρσι αγωνίστηκε στο Αννόβερο και φέτος με τη φανέλα της Λεβάντε έχει ήδη πετύχει τρία γκολ.
Ο Χάβι Βέντα παραγκωνίστηκε στη Βιγιαρεάλ και πέρσι το καλοκαίρι πήρε το δρόμο για τη Λεβάντε. Ούτε εκείνος αλλά ούτε και η ομάδα το μετάνιωσαν, καθώς αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης του παιχνιδιού της Λεβάντε. Όσον αφορά τον Ασιέρ Ντελ Όρνο, πέρασε από Τσέλσι, Βαλένθια, Μπιλμπάο και Βαγιαδολίδ χωρίς να πείσει, αλλά φέτος βγάζει μάτια. Ίδιες περιπτώσεις και των Χάβι Τόρες και Βάλντο, που δεν κατάφεραν να καθιερωθούν σε Μάλαγα και Εσπανιόλ αντίστοιχα.
Οι πιο ιδιάζουσες περιπτώσεις είναι εκείνες των Χουανφράν και Χουανλού. Ο μεν πρώτος γιατί δείχνει αναγεννημένος σε σχέση με τον παίκτη που είδαμε στην ΑΕΚ, ενώ η ιστορία του δεύτερου έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο 31χρονος στράικερ είναι ένας γυρολόγος των Ισπανικών γηπέδων. Έχει φορέσει τη φανέλα 8 διαφορετικών ομάδων (Αλμερία,Αλικάντε, Νουμάνθια, Μπέτις, Αλμπαθέτε, Οσασούνα, Κόρντομπα και Λεβάντε) και πάντα αποτελούσε μια αξιόπιστη αλλά 2η ή 3η επιλογή στην επίθεση. Ποτέ δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του ωστόσο φέτος ματώνει τα δίχτυα των αντίπαλων ομάδων με χαρακτηριστική ευκολία. Χθες πέτυχε δύο από τα 3 γκολ επί της Βιγιαρέάλ, ενώ συνολικά έχει πετύχει 5 γκολ.

Ο «αρχιτέκτονας»

Ο 47χρονος Μαρτίνεθ είναι μακράν ο πιο άπειρος τεχνικός στην Πριμέρα Ντιβιζίον. Μετά από θητεία σε Αλικάντε, Οριχυυέλα, Τορεβιέχα, Σαν Χαβιέ Μαρ Μενόρ, Αλκογιάνο, Σαλαμάνκα, Αλμπαθέτε και Καρταχένα, έκανε το καλοκαίρι το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και ανέλαβε τις τύχες της Λεβάντε. Όπως ο ίδιος συνεχίζει μέχρι

Keywords
Τυχαία Θέματα