Το ταξίδι του Εξάντα συνεχίζεται...

20:15 25/11/2011 - Πηγή: AEK365

Με δύο σημαντικές προβολές το Νοέμβριο στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, ο Εξάντας συνεχίζει το ταξίδι του, παρουσιάζοντας στιγμές από τη σύγχρονη ιστορία του κόσμου μας.

Tο Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, η «Υπέροχη Μακροοικονομία» συμμετέχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα ντοκιμαντέρ του Festival des Libertés, στις Βρυξέλλες.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Théâtre National στις 18:45.

Στα οκτώ χρόνια παρουσίας του, το Festival des Libertés (Φεστιβάλ των Ελευθεριών) έχει ως στόχο να προωθήσει την προάσπιση των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πιστό και φέτος στις αρχές του, μέσα από ενδιαφέρουσες συζητήσεις, προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις, το φεστιβάλ φιλοξενεί δημιουργούς απ' όλο τον κόσμο που μέσα απ' το έργο τους αντιστέκονται και παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο.

Η «Υπέροχη Μακροοικονομία», γυρίστηκε στη Γουατεμάλα, εκεί που το Δ.Ν.Τ. βρίσκεται από το 1984. Τα τελευταία εφτά χρόνια η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλά ανεπτυγμένα κράτη. Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%! Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών υποφέρει από την πείνα και τον υποσιτισμό. Ένα ντοκιμαντέρ συγκλονιστικών αντιφάσεων, όπου τα υπέροχα οικονομικά στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή.

Τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, στις 20:00, στην Αίθουσα Α της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η πόλη των Νεκρών Γυναικών», στο πλαίσιο του «1ου Πανοράματος Ταινιών για τη Βία κατά των γυναικών». Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου. Στόχος του φεστιβάλ είναι μέσα από τις προβολές αλλά και τις παράλληλες συζητήσεις με τους δημιουργούς των ταινιών, να ενημερώσει και να συνεισφέρει στην καταπολέμηση των διακρίσεων και της έμφυλης βίας.

Ο σκηνοθέτης και δημιουργός του Εξάντα, Γιώργος Αυγερόπουλος θα προλογίσει το ντοκιμαντέρ «Η πόλη των Νεκρών Γυναικών» ενώ μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Το 1994, στην πόλη Χουάρες του Μεξικού ξεκίνησε μια μυστηριώδης σειρά δολοφονιών. Μέχρι σήμερα, περίπου 500 γυναίκες έχουν βρεθεί άγρια δολοφονημένες και πεταμένες στην έρημο, ένα επαναλαμβανόμενο έγκλημα που παραμένει εν πολλοίς ανεξιχνίαστο. Το ντοκιμαντέρ ενώνει τα κομμάτια του παζλ των δολοφονιών και της ατιμωρησίας, παρουσιάζοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο τις ακραίες και ανομολόγητες συνέπειες της παγκοσμιοποίησης των αγορών, αυτή τη φορά εις βάρος των γυναικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα