GP Βραζιλίας: Ο Χάμιλτον ταχύτερος στο 2ο σκέλος ελεύθερων δοκιμών

Αλλαγή σκηνικού σε σχέση με το πρώτο σκέλος είχαμε στην απογευματινή περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής (25/11) στο Ιντερλάγκος, με την McLaren του Λιούις Χάμιλτον να κερδίζει τις δύο Red Bull, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας.

Ο γύρος που χάρισε στον Χάμιλτον την κορυφή στην κατάταξη ήταν στο 1:13.392, τρέχοντας με τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν 0,167" πιο αργός στην δεύτερη θέση, ενώ

ο ταχύτερος του πρωινού session Μαρκ Ουέμπερ αρκέστηκε στην τρίτη θέση, μπροστά από τον Φερνάντο Αλόνσο της Ferrari.

Τους τέσσερις πρώτους οδηγούς χώρισαν μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου, τη στιγμή που ο πέμπτος στην κατάταξη Μίκαελ Σουμάχερ έμενε 0,331" πίσω.

Τον πιλότο της Mercedes ακολούθησε ο Φελίπε Μάσα με την άλλη Ferrari, αφήνοντας έβδομο τον Τζένσον Μπάτον (McLaren) και όγδοο τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι δύο Force India των Αντριαν Σούτιλ και Πολ ντι Ρέστα.

Το 90λεπτο κύλησε χωρίς ιδιαίτερα θέματα, αν εξαιρεθεί η άτυχη στιγμή του Σέρχιο Πέρες λίγο πριν από το τέλος, όταν αναγκάστηκε να παρκάρει την Sauber του στην άκρη της πίστας με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο καιρός στο Σάο Πάολο παρέμεινε εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, ωστόσο τα δεδομένα που συγκέντρωσαν οι ομάδες από τα τρεξίματα με τα μεσαία και τα μαλακά λάστιχα ίσως αποδειχτούν αχρείαστα για το υπόλοιπο του τριημέρου, καθώς οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας αναμένεται να γίνουν υπό βροχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα