Τα 8.000 μπαλόνια του Τείχους πέταξαν στον ουρανό του Βερολίνου (ΦΩΤΟ)

23:21 9/11/2014 - Πηγή: AEK365

Οχτώ χιλιάδες μπαλόνια απελευθερώθηκαν στον ουρανό του Βερολίνου γιορτάζοντας την 25η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου σε ένα μοναδικό θέαμα φωτός που αναπαρέστησε συμβολικά την ιστορική πτώση του «τείχους του αίσχους».

Τα φωτεινά μπαλόνια σχημάτιζαν από το βράδυ της Παρασκευής τη διαδρομή του Τείχους, μήκους 15 χιλιομέτρων, συμβολίζοντας τα αναμμένα κεριά των Ανατολικογερμανών που ζητούσαν περισσότερη ελευθερία.

Στις 20:30 (ώρα Ελλάδος) τα πρώτα μπαλόνια αφέθηκαν ελεύθερα πάνω από την Πύλη του Βραδεμβούργου υπό τους ήχους της Ωδής

στη Χαρά της 9ης Συμφωνίας του Μπετόβεν από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση του Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ.

Τα τελευταία θα αφεθούν πάνω από τη γέφυρα Bornholmer Strasse, πρώτο σημείο διέλευσης μεταξύ του Ανατολικού και του Δυτικού Βερολίνου στις 23:30 της 9ης Νοεμβρίου 1989.

Ο Ανατολικογερμανός μεθοριακός φρουρός Χάραλντ Γιόγκερ, ο οποίος έδωσε την εντολή να ανοίξει η πύλη εκείνη τη νύχτα και μία ανθρώπινη παλίρροια να τη διασχίσει, ήταν εκεί.

Οκτώ χιλιάδες πολίτες στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον, κρατώντας κάθε ένας ένα κλειδί κατά μήκος της διαδρομής του «Συνόρου του Φωτός» και άρχισαν ένας-ένας να «απελευθερώνουν» διαδοχικά τα μπαλόνια στον αέρα, «εξαφανίζοντας» το τείχους της ντροπής και της διαίρεσης.

Ο τελευταίος σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, 83 ετών, που συνέβαλε σημαντικά στην επανένωση της Γερμανίας, μετείχε το Σαββατοκύριακο στις εκδηλώσεις, όπως και ο πρώην ηγέτης του πολωνικού συνδικάτου Αλληλεγγύη, Λεχ Βαλέσα.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, Γερμανοί και ξένοι, τίμησαν το γεγονός που σηματοδότησε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ανήγγειλε την επανένωση της Γερμανίας και της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού Visit Berlin.

Keywords
Τυχαία Θέματα