«Ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με το άλλο του μισό, τη Μαρία Μαγδαληνή»

21:28 9/11/2014 - Πηγή: AEK365

Πολύ μελάνι έχει χυθεί κατά καιρούς για το κατά πόσο ο Ιησούς ήταν παντρεμένος ή όχι. Ένα ακόμα βιβλίο γράφεται για τον λόγο αυτό από τον καθηγητή θεολογίας Μπάρι Γουίλσον και την ιστορικό Σίμκα Γιακομποβίτσι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς είχε παντρευτεί την Μαρία την Μαγδαληνή, η οποία ήταν το... άλλο του μισό!

Οι δυο τους βασίζουν τη θεωρία τους σε χειρόγραφα 1.450 ετών που βρήκαν στην Βρετανική βιβλιοθήκη και την παρουσιάζουν στο βιβλίο τους «Το Χαμένο Ευαγγέλιο». Το χειρόγραφο βρισκόταν στην βιβλιοθήκη για 170 χρόνια και είναι περίεργο

που δεν είχε μεταφραστεί έως τώρα.

Στο βιβλίο αναφέρεται ότι υπήρχε ένα σχέδιο συνομωσίας κατά του Ιησού 13 χρόνια πριν από την σταύρωσή του, ενώ είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας της Μαρίας Μαγδαληνής και των παιδιών του.

Οι δυο τους μετέφραζαν για μήνες το αρχαίο κείμενο και αναφέρουν ότι η αρχική Παρθένος Μαρία ήταν η Μαγδαληνή και όχι η μητέρα του Χριστού. Η Μαρία Μαγδαληνή, είναι σημαντική φιγούρα στις δύο στιγμές της ζωής του Χριστού, την Σταύρωση και την Ανάσταση.

Επίσης στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο Ιησούς είχε στενές σχέσεις με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της εποχής, όπως ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος και ο καλύτερος του φίλος, ο στρατιωτικός Σιγανός.

Η Αγγλικανική Εκκλησία πάντως προς το παρόν έχει σχολιάσει ότι η θεωρία του βιβλίου μοιάζει πιο πολύ με αυτή του βιβλίου του Νταν Μπράουν, «Κώδικας Ντα Βίντσι» παρά με τα όσα ξέρουμε από τους ευαγγελιστές.

Το βιβλίο αναφέρεται στην θεωρία που χρησιμοποίησε και η ταινία ότι οι Μεροβιγιανοί Γάλλοι βασιλείς είχαν καταγωγή από τον Χριστό. Το μόνο στοιχείο που επιβεβαιώνεται για την Μαγδαληνή, είναι η καταγωγή της από την μικρή πόλη Μαγδάλα, που υπάρχει ως και σήμερα έξω από την Ιερουσαλήμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα