Σακπιγγίδης: Εννοείται πως σκεφτόμαστε τον τίτλο

23:46 3/12/2014 - Πηγή: AEK365

Ξεκάθαρος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη για τη φετινή σεζόν, καθώς η ομάδα του θέλει μόνο τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

Για τη θέση του μπακ: «Το έχω δοκιμάσει και στις προπονήσεις στην αρχή της καριέρας μου»

Για τα νίκη του ΠΑΟΚ: «Θα είναι λάθος να μιλάμε για τίτλο. Είναι νωρίς και το έχουμε πει. Όλα τα ματς είναι τρεις πόντοι. Η διαφορά είναι πως σήμερα πήραμε

τρεις πόντους στην έδρα του αντιπάλου που πάει για το πρωτάθλημα. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα».

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γινόταν αν έπαιζαν. Ο προπονητής έχει τον έλεγχο. Προσαρμόζει την ομάδα στις απαιτήσεις του αγώνα. Τα έχει καταφέρει πολύ καλά και είμαστε στο υψηλό επίπεδο. Όλοι έχουμε μερίδιο στις επιτυχίες και τις αποτυχίες».

Αν υπάρχουν δύο ΠΑΟΚ αναφορικά με τις εντός και τις εκτός έδρας αναμετρήσεις: «Δεν νομίζω πως βγαίνουν συμπεράσματα από ένα παιχνίδι και ειδικά από το σημερινό. Είναι φυσιολογικό όλες οι ομάδες εντός έδρας να παίξουν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Εκτός έδρας πρέπει να έχουν πιο έξυπνη διαχείριση του αγώνα. Σήμερα δεν μπορεί να πει κάποιος πως φταίμε που παίξαμε με αντεπιθέσεις από τη στιγμή που πετύχαμε δύο γκολ και ένα ακόμα που ακυρώθηκε. Θεωρώ φυσιολογική την εικόνα μας. Δεν είναι εύκολο να έχεις τον έλεγχο. Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Ολυμπιακό».

Για το αν θα είναι δικαίωση να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Είναι σημαντικό για την ομάδα το πρωτάθλημα. Για εμένα δεν νομίζω πως θα ήθελα να δικαιωθώ για κάτι. Έχουν γραφτεί πολλά. Έχει ειπωθεί πολλές φορές. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να αποδείξω κάτι. Είμαι άνθρωπος όχι μηχανή. Πολύ εύκολα θα κατακριθώ εγώ και δύσκολα θα δεχτώ μπράβο από συγκεκριμένη μερίδα. Για εμένα ένα πρωτάθλημα θα είναι ότι καλύτερο. Το θέλουμε όλοι. Θα είναι σημαντικό για όλη την πόλη και όλο τον κόσμο που αγαπάει αυτή την ομάδα. Θα πρέπει να μην το σκεφτόμαστε, γιατί είναι μακρύς ο δρόμος. Δεν πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία γιατί μπορεί να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Ο κόσμος της ομάδας πάντα έχει απαιτήσεις και αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Εμείς θα πρέπει να αφήνουμε ό,τι θεωρούμε πως δεν κάνει καλό στην ομάδα και να παλεύουμε για το καλό αποτέλεσμα. Θέλουμε να τους δίνουμε χαρές. Το χρωστάμε σε όλους. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά όπως είπα δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο και τη συγκέντρωσή μας. Όλοι είμαστε χαρούμενοι, αλλά έρχεται το εξίσου δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας. Αν στραβοπατήσουμε, θα είναι σα να μη νικήσαμε εδώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα