Καταρρέει η χούντα που κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο!

23:28 3/12/2014 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 6η αγωνιστική

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ: 1-2

ΓΗΠΕΔΟ: Γεώργιος Καραϊσκάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος

Η χούντα που 18 χρόνια καταστρέφει αυτό που αγάπησαν εκατομμύρια άνθρωποι καταρρέει. Παρά την απροκάλυπτη εύνοια στον ΟΣΦΠ από τον Αρετόπουλο που δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στο 1-1 σε

ανατροπή του Σκόνδρα, που τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για θέατρο και μετά από λίγο αποχώρησε λόγω τραυματισμού στην συγκεκριμένη φάση (!), παρά την ακύρωση πεντακάθαρου γκολ του Τσαβδάρη στο 94 που κράτησε τον Ολυμπιακό άλλο ένα λεπτό στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ του Αγγελου Αναστασιάδη που έδεσε κόμπο τον Μιτσελ πέρασε σχετικά εύκολα από το μισοάδειο Καραϊσκάκη. Επίσης ο Αρετόπουλος χάρισε και μια κόκκινη στον Μιλιβόγιεβιτς που χτύπησε εκτός φάσης τον Γλύκο. Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ ξέφυγε πέντε βαθμούς από το συνονθύλευμα που δημιούργησε ο Μαρινάκης ξεπουλώντας όσο όσο και παίρνοντας δανεικούς, ελεύθερους και κάτι... Παραγουανούς. Η νίκη για την ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν δικαιότατη και πλέον το πρωτάθλημα δεν είναι όνειρο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης κι ας έχει απέναντι το σύστημα που καταρρέει και έτσι γίνεται πιο απροκάλυπτο από ποτέ. Αυτός ο Ολυμπιακός ακόμη και με σπρώξιμο δεν μπορεί αν δεν του το χαρίσει ο ΠΑΟΚ.

Πρώτη φάση στο ματς ένα σουτ του Φουστέρ στο 8ο λεπτό το οποίος σταμάτησε άνετα ο Γλύκος. Ο Αυλωνίτης στο 17' σηκώθηκε μόνος του και πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά το κακό διώξιμο της άμυνας έστειλε την μπάλα στον Μιλιβόγεβιτς που σούταρε όμως ο Γλύκος έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Αφελάι είχε ένα καλό σουτ. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο 25' με τον Περέιρα αλλά ο επόπτης είχε σηκώσει σωστά τη σημαία. Στο επόμενο λεπτό ο Τζανδάρης έκανε το δυνατό σουτ με τον Ρομπέρτο να διώχνει δύσκολα. Ο Ισπανός όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 43' όταν μετά τη συρτή μπαλιά του Σκόνδρα ο Αθανασιάδης εξ επαφής έκανε το 0-1 και "πάγωσε" το "Καραϊσκάκη". Ο Ολυμπιακός απάντησε όμως άμεσα καθώς στο 45' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Φουστέρ πέτυχε ένα από τα γκολ της χρονιάς με σουτ στην κίνηση και έκανε το 1-1. Αμέσως μετά το γκολ ο Μιλιβόγεβιτς κλότσησε τον Γλύκο με τον Αρετόπουλο και τους βοηθούς του όμως να μην τον τιμωρούν με κόκκινη ως έπρεπε.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος. Μόλις στο 47' ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να νικήσει με σουτ τον Ρομπέρτο και στη συνέχεια της φάσης ο Μαζουακού ανέτρεψε τον Σκόνδρα αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι. Στο 50' όμως ο Περέιρα με ένα εκπληκτικό σουτ από 25 μέτρα δεν άφησε περιθώρια στον Ρομπέρτο και έκανε το 1-2. Ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να απαντήσει και πάλι άμεσα καθώς στο 52' μετά την κακή έξοδο του Γλύκου η μπάλα πήγε στον Ντομίνγκες που πλάσαρε άουτ. Ο Αργεντίνος αστόχησε και στο 56' ενώ λίγο μετά ο Σκόνδρας βγήκε με αναγκαστική αλλαγή και όπως διαπιστώθηκε έχει υποστεί εξάρθρωση κλείδας.

Στο 69' ο Ολυμπιακός είχε καλή φάση όταν ο Φουστέρ με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Εκτός έφυγε και η κεφαλιά του Αυλωνίτη στο 74' ενώ στο 80' ο Κασάμι δεν κατάφερε να νικήσει με συρτό σουτ τον Γλύκο. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ντομίνγκες είχε δοκάρι με τον επόπτη όμως να έχει σηκώσει (λανθασμένα) τη σημαία. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο 94' με τον Τζανδάρη με τον επόπτη να ανακαλύπτει οφσάιντ και να κρατάει με το ζόρι τον διορισμένο πρωταθλητή στο παιχνίδι για άλλο ένα λεπτό. Ήταν όμως αργά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γήπεδο δεν γέμισε με τον κόσμο να είναι περίπου 20.000 οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα στο τέλος την τραγική ομάδα τους. Και έρχονται και οι... διώξεις για την εγκληματική οργάνωση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (60'Ντοσεβί), Αφελάι (60'Κασάμι), Φουστέρ, Τσόρι, Μήτρογλου (67'Μπενίτες).

ΠΑΟΚ (Α.Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Τζιόλης, Σκόνδρας (56'Παπαδόπουλος), Κάτσε (80'Μάρτενς), Γκολάσα, Τζανδάρης, Περέιρα (91'Ποζατζίδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα