Προβάδισμα από την άσπρη βούλα η Πόρτο

23:46 18/2/2015 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE-ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΠΟΡΤΟ: 1-1
Γήπεδο: Σεντ Τζέικομπς Παρκ

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση απέκτησε η Πόρτο, που πήρε ισοπαλία 1-1 από τη Βασιλεία μέσα στο «Σεντ Τζέικομπς Παρκ».

Η Βασιλεία μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και στο 11' πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Φράι έβγαλε τη βαθιά μπαλιά, ο Γκονζάλες κατέβασε όμορφα κι έμεινε όρθιος ανάμεσα σε δύο αμυντικούς Πόρτο, πριν τσιμπήσει ιδανικά και προλάβει την έξοδο του Φαμπιάνο για το 1-0. Η Πόρτο προσπάθησε να ανέβει και στο 20ο λεπτό, ο Ντανίλο έκανε

το σουτ με τον Βάτσλικ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ και στη συνέχεια από την εκτέλεση του Τέγιο, ο Καζεμίρο δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι. Στο 31ο λεπτό το σουτ του Ντανίλο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό η Πόρτο φώναξε (ίσως δικαιολογημένα) για πέναλτι σε κράτημα του Τζάκσον Μαρτίνες από τον Βάλτερ Σάμουελ. Στο 35ο λεπτό ακυρώθηκε το γκολ του Τέγιο για οφσάιντ, ενώ στο 43' ο Μπραχίμι δοκίμασε το σουτ, με τον Βάτσλικ να μπλοκάρει.

Η Πόρτο μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 48' παραλίγο να κάνει το 1-1. Μετά από κόρνερ ο Μαϊκόν έπιασε την κεφαλιά και ο Βάτσλικ απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Καζεμίρο με σουτ σκόραρε. Ωστόσο μετά από διαβουλεύσεις, ο βοηθός ακύρωσε σωστά το γκολ για οφσάιντ. Οι «Δράκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 59ο λεπτό ο Τέγιο έφυγε από αριστερά στην κόντρα κι έκανε το σουτ, αλλά ο Βάτσλικ έδιωξε και πάλι, ενώ στο 65' ο Τζάκσον Μαρτίνες βρέθηκε απέναντι από τον Βάτσλικ αλλά πλάσαρε άουτ. Και τελικά στ 79ο λεπτό η Πόρτο κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σάμουελ και ο Ντανίλο από τα 11 μέτρα έκανε το 1-1.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάτσλικ, Σάμουελ, Σουτσί, Σαφάρι, Φράι, Ζουφί, Ελνενί, Τζάκα, Στρέλερ (63' Εμπολό), Γκάσι (83' Χαμουντί), Γκονζάλες (25' Κάλα).

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μαρκάνο, Μαϊκόν, Άλεξ Σάντρο, Καζεμίρο, Τέγιο (81' Κιντέρο), Μπραχίμι (61' Κουαρέσμα), Ερέρα, Όλιβερ Τόρες (68' Νέβες), Μαρτίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα